avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca durata determinata

Buna ziua!
A-s dori sa stiu de cite ori se poate prelungi contractul individual de munca pe durata determinata tiniind cont de urmatoarele aspecte:lucrez ca militar profesionist de 10 ani intr-o institutie de ordine publica si siguranta nationala si am avut contracte pe durata determinata dupa cum urmeaza>de doua ori cite un an,o perioada de 2 ani,si doua perioade de 3 ani,la sfirsitul acestui an expiriind din nou contractul.Se poate sa ni se bage pe git o noua perioada de 3 ani?
Un alt aspect la care as dori o parere este faptul ca munca pe care o prestez este sistem in ture neegal repartizate,cu foarte multe ore suplimentare efectuate,simbete,duminici si sarbatori legale,cum pot solicita plata orelor suplimentare si pontarea corespunzatoare a zilelor considerate sarbatori sau libere de la guvern(si care este procentul acestora)
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 17 Ianuarie 2014
In sectorul bugetar, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

După repartiţia în unităţi militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare cu aceeaşi sau cu o altă unitate militară, succesiv, pe 2-3 ani.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare din administratia publica giurea_ion giurea_ion Buna ziua, Am o intrebare. In administratia publica nu se pot face angajari- ma refer la o primarie de comuna- atributiile posturilor pentru care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Dadioana Dadioana Buna ziua, In situatia in care un angajat dintr-o unitate bugetara, presteaza ore suplimentare, ce se intampla cu aceste ore, daca angajatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara alexandrunan alexandrunan Munca prestata peste durata normala de lucru se poate plati ,in cazul in care nu se poate acorda zile libere?Cate ore ,suplimentare pe an ? Multumesc. (vezi toată discuția)