Am depus cerere de divort in iulie anul 2013 si nici pana acum nu mi-au dat drumul la dosar,mentionez ca am platit un avocat sa se ocupe de dosar.In momentul in care l-am intrebat pe domnul avocat de ce dureaza atat a zis sa ma duc la domnul Ponta daca nu-mi convine,ce pot face in aceasta situatie?Si care ar fi fost in mod normal demersul.
Daca nu aveti de gand sa procedati asa cum v-a sfatuit avocatul ar fi bine sa schimbati avocatul cu unul care sa isi merite banii primiti pentru serviciile prestate.
Mai aveti alternativa sa mergeti la notar, starea civila sau mediator dar daca ati apelat la un avocat inseamna ca nu exista acordul partilor.
Cererea dvs. se judecă potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), iar asta înseamnă că primul termen de judecată nu se fixează imediat. Întâi se comunica cererea dvs. părţii adverse, apoi aceasta formulează întâmpinare care vi se comunică prin grija instanței. Prin adresa cu care se comunică întâmpinarea vi se pune în vedere să depuneţi răspuns la întâmpinare. Abia apoi instanța fixează primul termen al cauzei.
Din iulie 2013 a trecut foarte mult timp. Până la această dată ar fi trebuit ca schimbul de documente menționat mai sus să aibă loc iar primul termen al cauzei să fie deja fixat. Mergeți în arhiva instanței si întrebați care este stadiul dosarului. De asemenea, uitați-vă pe site-ul instanței. Cererea dvs., atunci când a ajuns la instanță, a fost înregistrată în sistemul ECRIS și a primit un număr.