avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie apartament de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie apartament de bloc

Buna ziua!
In apartamentul pe care il detin , dar nu locuiesc, a intervenit o defectiune la instalatia sanitara. Mai exact, la wc-ul de servici s-a rupt furtunul ce face legatura intre chiuveta si coloana principala. Consecinta fiind inundarea apartamentului meu cat si al vecinului de dedesubt.
Proprietarul imi cere daune foarte mari. Avand in vedere cele intamplate va rog
sa-mi precizati in ce masura vina este a mea si baza legala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bella99 , utilizator 01:26, 23 Ianuarie 2014
Incercati sa urmariti pentru lamurire, discutia de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pot sa adaug numai ca orice persoana raspunde civil pentru daunele provocate tertilor, de/prin lucrurile care ii apartin.
Ori locuinta cu instalatii cu tot, va apartine iar dauna poate fi provocata atat prin fapta/neglijenta (robinet uitat deschis), cat si prin inactiune (neverificarea/nesupravegherea instalatiei de apa.In acest scop exista asigurarile de raspundere civila legate de locuinta.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
Dar,eu sunt in continuare nelamurita.Paguba este produsa in urma ruperii furtunului care face legatura intre baterie si conducta de apa.In acest caz,mai ales ca s-a intamplat spre dimineata,a cui este vina? A magazinului? Aproducatorului?
Art.17 are aplicativitate in acest caz?
Eu nu am asigurare si nici vecinul.
Vina poate apartine vanzatorului/producatorului numai daca defectiunea s-a produs in 30 de zile de la cumpare. Atunci se poate invoca un viciu de fabricatie ascuns.
Astfel de produse nu au termen de garantie ca bunurile de folosinta indelungata.
Nu va ramane decat sa va intelegeti cu vecinul in privinta sumei.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire inundatie msanautanu msanautanu Buna ziua, Astazi am fost chemata de urgenta de la servici din cauza unei inundatii din apartamentul meu. Dupa ce s-a verificat cauza, s-a constatat ca ... (vezi toată discuția)
zilele trecute s-a spart o teava de apa rece in wc-ul ... inundatul inundatul Buna iua. Zilele trecute s-a spart o teava de apa rece in WC-ul de serviciu, din plastic, montata de constructor in 1965. Ruptura s-a produs inainte de ... (vezi toată discuția)
Reparatii si diverse alte chestii in cazul unei inchirieri miki3 miki3 As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui apartament inchiriat in cazul in care se intampla urmatoarele chestii neplacute si care ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)