avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubire inundatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubire inundatie

Buna ziua,

Astazi am fost chemata de urgenta de la servici din cauza unei inundatii din apartamentul meu. Dupa ce s-a verificat cauza, s-a constatat ca furtunul de la bateria de la baie s-a rupt iar apa fierbinte a curs cu presiune si a inundat tot apartamentul, inclusiv 2 vecini de dedesupt. Bateria a fost instalata de un instalator autorizat si nu instalatia a fost facuta gresit, ci bateria presupun ca avea defecte de fabricatie. Problema este ca aceasta a fost cumparata acum a luna, e apartament nou si nu am folosit-o foarte mult. Din cauza apei fierbinti s-a stricat parchetul, in baie masca chiuvetei plus laptopul de la aburi si apa fierbite, fara sa mai mentionez de mobila. Apartamentul este nou (intr-o cladire nou construita), si nu am resursele necesare ca dupa o luna sa renovez apartamentul. Exista vreo posibilitate ca sa primesc o despagubire pentru renovare de la magazin/producator din cauza inundatiei produse?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: msanautanu , utilizator 22:06, 1 Iulie 2015
msanautanu a scris:

. Dupa ce s-a verificat cauza, s-a constatat ca furtunul de la bateria de la baie s-a rupt iar apa fierbinte a curs cu presiune si a inundat tot apartamentul, inclusiv 2 vecini de dedesupt.

Precizarea dvs ca furtunul de la bateria de baie s-a rupt clarifica factorul generator al inundatiei
Nu este vorba despre defect de fabricatie al bateriei de amestec ,ci neatentia instalatorului care in momentul cand a instalat /montat racordul elastic,in etapele de fixare capete racord elastic=furtun,prin holendere la capetele de la bateria de amestec si la sursa de apa ,nu a sesizat ca racordul elastic a suferit un fenomen de rasucire,care a generat rasucirea armaturii metalice care a condus la ruperea furtunului de cauciuc pe care il proteja
Nu este de vina magazinul sau producatorul bateriei de amestec ,ci instalatorul care a instalat bateria de amestec
Culpa pentru montarea incorecta a furtunului=racordului elastic,apartine in exclusivitate instalatorului
Eventual daca detineti document=chitanta/factura prestari servicii instalare baterie amestec,
putet sa formulati plangere impotriva instalatorului pentru recuperare prejudicii

Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc de raspuns. Poate nu am detaliat eu corect, dar nu cauciucul furtunului s-a rupt ci capatul infiletant din baterie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme instalatii apa elenazan elenazan Ma confrunt de ceva vreme cu o problema , pe teava de apa rece imi vine apa calda , chiar si in bazinul de la toaleta . S-a mai confruntat cineva cu asemenea ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament de bloc bella99 bella99 Buna ziua! In apartamentul pe care il detin , dar nu locuiesc, a intervenit o defectiune la instalatia sanitara. Mai exact, la wc-ul de servici s-a rupt ... (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)