avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Riscuri cumparare apartament procura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Riscuri cumparare apartament procura

Buna ziua,

As dori sa stiu daca si care sunt riscurile la care ma expun daca vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care are procura data de propietar.
De asemenea, as vrea sa intreb daca exista riscul unei excrocherii in cazul in care cel de la care vreau sa cumpar lucreaza la banca cu care as vrea sa fac creditul imobiliar. Exista precedente de cumparatori excrocati in astfel de situatii?

Multumesc pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: mateifl , utilizator 00:29, 21 Ianuarie 2014
Contractul de vanzare- cumparare ce are ca obiect material un imobil se incheie in forma autentica la notar,acesta trebuie semnat de catre proprietarul vanzator si cumparator.
Procuratorul poate incheia cel mult un antecontract cu dumneavoastra.
Puteti in antecontract sa stabiliti termeni contractului ce se va incheia valabil cu proprietarul apartamentului si sa platiti un avans din suma totala ceruta.
Eu am cumparat un apartament de la o persoana care avea o procura notariala sa se ocupe de vanzarea imobilului. Asa ca se poate, de aceea are procura, dar in ea trebuie sa se specifice expres ca are voie sa semneze acte, inclusiv de vanzare a imobilului.

Escroci au fost in toate timpurilor si vor mai fi. Dar faceti investigatii, mergeti la fata locului, interesati-va la vecini, la administrator, la presedintele asociatiei ce este cu proprietarul etc.
Multumesc pt. raspuns, e o idee buna sa ma interesez la vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament intr-un imobil aflat in litigiu bibicu11 bibicu11 Buna ziua acum trei luni am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament intr-un imobil aflat in constructie si se apropie termenul la care ar ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare imobil MihaVas MihaVas Am facut o procura prin care imputernicesc vanzare unui imobil. Cand am facut procura la un consulat din strainatate, pentru ca locuiesc in afara tarii, mi s-a ... (vezi toată discuția)