In urma unei descinderi politistii au considerat necesara confiscarea unor carti de istorie. Se poate considera acest lucru o incalcare a dreptului constitutional la educatie? Unde se poate reclama asta? Mentionez faptul ca respectiva descindere este componenta a unui dosar presupus penal. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1) s-ar putea interpreta mai multe ;
2) ati putea formula si depune o plângere la seful Politiei (municipale pt cei ce locuiesc în orase sau, judetene pt. cei ce locuiesc in mediul rural) si-n care veti descrie titlul cărtii, cantitatea, alte informatii ce le credeti de cuviintă.Catalogati respectivul act al politiei ca fiind netemeinic si nelegal, un abuz . . .Înregistrati 2 exemplare, păstrati unul pt. dvs..Puteti folosi si serviciul postal - recomandată cu confirmare de primire.
3) ca să-i obligati a vă răspunde în 30 de zile de la primire, mentionati că acea plângere o formulati în baza : Constitutiei României -art.33, 44, 46 (dacă le aveti ca mostenire), 51; OG. nr.27/2002 si Legea nr.233/2002 de aprobare a ordonantei; Codul Civil; Legislatia U.E.
Inselaciune?
varalamare2
In 2002 in prezenta a 2 martori am imprumutat vol. I (din 4 vol.) a Enciclopediei Romaniei si familia respectiva nu mai recunoste acest fapt, deci azi, 8 ... (vezi toată discuția)