Buna ziua,
Cu doua luni in urma am fost implicat intr-un accident rutier fara victime. S-a facut constatarea la politie, s-a dovedit ca eu nu sunt vinovat.
Problema e ca cel vinovat de accident al naibii nu avea nici macar asigurare RCA valabila asa ca politistitul nu a avut ce sa-mi dea.
Pentru ca reparatiile costau ceva si nu aveam bani am decis sa apelez la asiguratorul la care am full Casco, ala a intocmit dosarul, masina a ajuns in service, a fost reparata, mi-a fost data acasa fara nici o problema.
Dupa ceva timp ma contacteaza cel din sevice cum ca asiguratorul refuza sa plateasca toti banii pe motiv ca valoarea reparatiei ar depasi 20% din valoarea masinii si ca eu ar trebui sa platesc direct la service toate ratele pe care le mai am de platit la asigurator. La inceput m-a uimit chestia asta, i-am zis aluia ca nu-mi vine a crede, daca stiam asa ceva sincer imi reparam singur masina si il dadeam in judecata eu pe cel vinovat. Dar lucrurile vad ca se complica, asta a mai discutat cu asiguratorul, asiguratorul i-a trimis articolul din contract care spune asa ceva si asta imi spune ca ma da in judecata pe mine ca sigur castiga.
Mie si acum mi se pare un abuz din partea asiguratorului si habar n-am daca banii pe care i-as plati direct celui care a reparat masina i-as putea recupera vreodata in instanta de la cel vinovat, asa ca am zis ca cea mai buna solutie pentru mine ar fi sa astept sa ma dea asta in judecata, eventual sa cer instantei sa fie chemat cel vinovat de accident si sa i se impuna lui sa plateasca aceste daune.
In momentul de fata am 3 intrebari:
1. Ma astept ca in momentul in care asta decide sa ma dea in judecata sa primesc si e o instiintare acasa. Cum primesc aceasta instiintare, e o scrisoare recomandata, nerecomandata etc si cu cat timp inainte de prima infatisare .... problema e ca acum sunt plecat din tara si imi e greu sa fiu zi de zi la curent cu ce se intampla in tara.
2. Daca se va ajunge la proces, in timpul procesului pot sa-i cer instantei ca cel vinovat sa plateasca ratele astea direct, adica nu vreau ca instanta sa decida ca eu sa platesc si abia apoi eu sa-l dau in judecata pe asta sa-mi recuperez banii.
3. E un proces complicat, credeti ca as avea nevoie de un avocat care sa ma reprezinte. Cam cat ar fi taxa care ar percepe-o un avocat ptr un asemenea caz si daca si onorariul asta l-as putea impune vinovatului.
Sincer nu stiam ca exista asa ceva in tara noastra desi mi se parea normal sa fie. L-am intrebat pe politist exact in seara aia de asa ceva, defapt l-am intrebat, bine si eu acum ce fac, cine imi repara masina si el mi-a dat asa un sfat prietenesc o repari tu si incerci sa recuperezi banii in instanta. Bine e posibil ca nici el sa nu fi stiut, dar acelasi lucru l-am intrebat si pe ala de la Casco si n-am primit nici de la el un astfel de raspuns desi ma gandesc ca si ptr asigurator era mai simplu sa plateasca altcineva banii si sa ma aiba si pe mine ca si client.
In acele momente nici prin cap nu mi-a trecut sa apelez la un avocat ca asa e romanul, sfatul unui avocat costa si eu ma grabeam atunci sa plec din tara si sa las totul in ordine.
In fine am platit ratele ce mai erau de platit si timpul le-a rezolvat pe toate. Decat sa stau sa ma enervez mai mult sa-i mai stresez si pe altii am zis ca mai bine platesc, da-i-n colo de banii, ca nu stau niciodata la tine.
Sincer raspunsul dv m-a linistit complet, daca si eu am gresit in toata povestea asta si se pare ca am gresit atunci nu are de ce sa-mi para rau. Pentru greselile mele mi se pare normal sa platesc.
Off. Nu pricep de ce politia si asiguratorul CASCO nu v-au indrumat in directia buna. Poate faceti insa un pic de bine comunitatii si povestiti prietenilor ce vi s-a intamplat si ca exista FPVS-ul care desi nu-si face publicitate, plateste.
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog !
tzutzu15
am fost implicat intr-un accident: un tip a iesit dintr-o intersectie fara a se asigura, l-am evitat pentru a nu intra in el, i-am atins putin bara spate si am ... (vezi toată discuția)