avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada?

am cumparat un teren de 800m intravilan pe numele parintilor.la acea data nu eram in tara.dupa o luna ,am venit in tara,parintii trecandu mi terenul respectiv +700m si constructii pe numele meu prin contract de donatie,pastrand uzufruct pe una din constructii.tatal e decedat,mama m a dat in judecata pt ingratitudine la sfatul fratilor mei.sunt in posesia originalului primului contract,deoarece fiind din banii mei,au considerat atunci ca nu mai au ce face cu el.ma ajuta pe mine ca si dovada acest act?ma gandesc ca ar putea arata ca a fost un schimb de teren fiind si datele ambelor contracte apropiate ca data.
Cel mai recent răspuns: ContSters252627 , utilizator 18:08, 18 Ianuarie 2014
Care contract, cel in care parintii dvs sunt proprietari ? :)
Chiar daca nu erati in tara, parintii puteau cumpara in numele dvs cu procura de la dvs. Daca au cumparat pe numele lor, erau proprietari.
faptul ca originalul este la mine nu da nici macar de banuit ca ceva nu e in ordine?
Nu e nimic de banuit, sunteti rude de gradul unu, actele puteau ajunge la dvs fara sa va straduiti f tare.
Ar fi bine sa apelati la un avocat sa incercati sa va aparati pt ce va acuza mama - respectiv ingratitudine.
Mai aveti o problema, ca la dezbaterea succesiunii tatalui, fratii pot ataca donatia daca le incalca rezerva succesorala.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la contractul de donatie bommbonel_2005 bommbonel_2005 Buna seara, stimati utilizatori ai avocatnet.ro! Am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de donatie pe care mama mea mi l-a facut pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Donatie Kati18 Kati18 Buna ziua,, Tatal meu, 84 ani, bolnav, indurerat-in doliu (mama a decedat acum patru luni) a fost transportat vineri 27.11. de catre fratele meu la un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! floritohaneanu floritohaneanu acum 10 ani am avut un accident de circulatie in care sotul meu a decedat ramanand cu doi copii.aveam un apartament cumparat cu imprumut de la cec si am fost ... (vezi toată discuția)