avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am un unchi in varsta,este singur,copii lui sunt plecati din tara si nu are cine al ajuta si mia propus mie sa imi faca un contrac de vanzare cumparare cu clauze de intretinere.

Avand in vedere ca unchiul meu are copii va rog spunetimi si mie cum ar trebui sa procedez ca sa nu fiu plimbat prin judecata dupa moartea unchiului.

Ce clauze trebuie sa fie puse sau evitate pentru ca acest contrac sa nu poata fi ,,daramat"

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 11:15, 19 Ianuarie 2014
Contractele de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sunt aproximativ aceleasi indiferent de notarul la care mergeti. In ceea ce priveste atacarea acestuia, atat timp cat se respecta obligatiile de intretinere si pastrati dovezi in acest sens este destul de greu de „daramat”. In ceea ce priveste dreptul de a se adresa instantei, respectivele rude au oricand deschisa aceasta cale insa, asa cum aratam anterior, trebuie sa probeze ca nu s-au respectat clauzele din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere dsmihalea dsmihalea Buna ziua. Eu si sotul meu ne-am mutat la tara cu socrii mei ca sa avem grija de ei.Am incheiat la notar un contract de intretinere in care socrii ne dau noua ... (vezi toată discuția)
Uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o problema. Am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei (noi doi necasatoriti) cu contract de vz-cu autentificat cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dsmihalea dsmihalea Buna ziua Bunica mea vrea sa imi dea 2 hectare de pamant cu acte.Ea are 2 copii(mama si unchiul meu).Ce tip de act am putea incheia astfel incat sa nu poata ... (vezi toată discuția)