Bunica mea vrea sa imi dea 2 hectare de pamant cu acte.Ea are 2 copii(mama si unchiul meu).Ce tip de act am putea incheia astfel incat sa nu poata mama si unchiul meu sa il darame dupa mortea ei?(sunt foarte avari dupa pamant si nu sunt de acord cu asta....)
Culmea! problema d-voastra este ca sunteti o ruda apropiata de-a bunicii!
Contract de vanzare-cumparare cu dovada ca plata s-a facut efectiv (virati banii intr-un cont deschis la o banca pe numele bunicii!), iar pretul platit este aproximativ pretul pietii (salvati cateva anunturi de vanzare a unor terenuri aflate in imediata vecinatate a terenurilor pe care le cumparati).
Cum suna? Nu cred ca va convine varianta mea!
Celelalte ,,variante" (in fapt donatii mascate) pot fi atacate de mostenitorii rezervatari (copiii bunicii). Sigur, puteti risca, in fond oricine are sansa lui!
Desi nu ne spuneti, va intreb eu: sotul bunicii (tatal mamei d-voastra) traieste?
Daca a decedat, s-a dezbatut succesiunea dupa dumnealui?
Identific si aici o ,,sursa" de belele, dar eu sunt un pesimist.
Tataia a murit...nu s-a dezbatut succesiune dupa el dar pamantul pe care il are pe respectivul titlu este al ei mostenire de la parintii ei(deci il are dinaintea casatoriei cu tataia)
Pe titlul respectiv a mai avut un hectar pe care l-a vandut cuiva(din nevoia de bani).Eu am ajutat-o mai mult si o ajut in continuare fata de copii ei care nu prea o fac si de aceea vrea sa ma rasplateasca cu acest pamant.
Nu as vrea vanzare-cumparare ca nu am atatia bani...As vrea un act (in afara de vanzare-cumparare)care sa fie greau de daramat de catre copii ei dupa moartea ei....ce imi recomandati?