avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal 2014
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal 2014

Buna seara! Am si eu o intrebare catre dumneavoastra, cetateanulX a fost condamnat luna trecuta la 8 ani de inchisoare pentru complicitate la furt calificat,tin sa precizez ca este la prima abatere in urma cu 3 ani a executat 11 luni dupa care a fost judecat in libertate. De ce ar putea beneficia in noul cod penal?Dispoziţiile art. 14 alin. 5 se aplică şi în cazul condamnărilor arătate în prezentul articol, executate până la data intrării în vigoare a legii noi, pedeapsa din hotărâre reducându-se cu o treime.
ar putea beneficia de aceasta dipozitie? Multumesc,astept un raspuns cu sufletul strans:(
Cel mai recent răspuns: ContSters310818 , utilizator 20:53, 21 Ianuarie 2014
ba au contat in instanta deoarece ati scris ca i s-a retinut art 74 lit a (circumstante atenuante- conduita buna inainte de savarsirea infractiunii) si mai mult de atat avand in vedere ca a avut art 209 al 4 adica furt cu consecinte deosebit de grave cu ancadrare de la 10 la 20 de ani si a primit 8 ani adica sub minim.
acum probabil ca pedeapsa principala de 8 ani va fi redusa la 5 ani la care se adauga 1/3 din totalul celorlalte pedepse adica 1 an si 4 aluni ceea ce duce la o pedeapsa de 6 ani si 4 luni.
depinde insa si in ce au constat consecintele deosebit de grave daca se vor mai retine sau nu -daca este vorba despre prejudiciu atunci cred ca nu se vor mai retine.
succes
Multumesc foarte mult pentru răspuns . Dupa scăderea pedepsei m ai poate beneficia de reducerea cu o treime potrivit dispoziție 14.5 ?
parerea mea e ca nu dar parerile sunt impartite referitor la acest aspect.
de principiu eu incerc sa arat varianta cea mai reala din punctul meu de vedere si nu varianta cea mai frumoasa (cea frumoasa o spune avocatul....ori eu nu sunt avocat)
Am înțeles . Va multumesc insa pentru interesul acordat mesajelor mele. Așteptăm acum intrarea codului penal in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua condamnari diferite pe noul cod penal! ContSters310818 ContSters310818 Buna ziua,o intrebare legata de o nelamurire. Va atasez mai jos doua condamnari in acelasi dosar,cu acelasi fapte si articole diferite! Intr o hotarare s-a ... (vezi toată discuția)
Solutionare furt calificat (auto) 208-209 dosoftei dosoftei Solutie: 22214/212/2012 Hot 27.11.2012 În baza art 208 alin 1 şi 4 C.pen ? art 209 alin 1 lit a, e, g şi i C.pen cu aplic art 41 alin 2 C.pen şi art 320 ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa kta16 kta16 Buna ziua! Pe 21.03.2012 o cunostinta a primit urmatoarea pedeapsa (postez exact cum am gasit pe site-ul judecatoriei): Solutie: 1.1. Condamnă inculpatul X ... (vezi toată discuția)