avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii minori - tatal e cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii minori - tatal e cetatean strain

Buna ziua,in primul rand va multumesc si va apreciez pt ceea ce faceti aici.
Povestea mea pe scurt:
-maritata din 2006 cu un cetatean strain non UE -plecat de acasa din mai 2013
- domiciliul comun aici in ro unde are si permis de sedre pe 5 ani
-2 copii minori
- 2 case (ale mele)- 1 dobandita inaintea casatoriei si celalata donata mie in timpul casatoriei
-momentan nu lucrez deoarece copiii sunt f mici
Vreau sa intentez divort pt parasire de domiciliu. As mai adauga faptul ca eu perioada 2008-2013 am lucrat iar el nu a lucrat .
Imi puteti spune va rog pasii si ce sanse am la custodie ? Se mai acorda custodia definitiva si revocabila? Ar ajuta cu ceva la divort daca el ar declara ceva la Ambasada Romaniei in tara unde e? Ca e de acord cu divortul sau custodia? Citatia lui unde se va trimite? La ultimul domiciul cunoscut? Sau?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
tilucu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:39, 19 Ianuarie 2014
Se va cita paratul la ultimul domiciliu din Romania si prin afisae ori in ziar daca e plecat din tara . Veti obtine minorii
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Se poate pronunta o hot de divort, dvs avand motive sa solicitati exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti.
ar fi foarte usor daca ati putea incheia in prealbil o tranzactie si pe urma ati prezenta-o in instanta.
av.antoanelageaman a scris:

ar fi foarte usor daca ati putea incheia in prealbil o tranzactie si pe urma ati prezenta-o in instanta.

Despre ce fel de tranzactie este vorba? Va multumesc tuturor pt raspunsuri
o tranzactie inseman un act ( recomandabil redactat de un avocat, ca sa fie o.k din pdv juridic) semnat de amandoi in care lamuriti toate aspectele. mai mult nu stiu ce sa va spun, nu cunosc cazul in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua - schimbare domiciliu minori dupa divort Ion ghita Ion ghita De la divorț au trecut 6 ani iar acum fosta vrea sa părăsească tara la mijloc fiind 2 copii cum ar trebui sa procedez . Ia vrea sai încredințeze unei ... (vezi toată discuția)
Problema de,divort maritata in grecia andreea_26 andreea_26 buna ziua,ma numesc ANDREEA sunt maritata la ambasada din grecia de 5 an cu un cetatean roman,iar din urma casatoriei au rezultat 2 copii minori varsta de 5 ... (vezi toată discuția)
Familia - parasirea domiciliului impreuna cu minorul aovidiu75 aovidiu75 Buna seara Sunt casatorit de 5 ani si avem o fetita sotia a plecat de acasa eu zic premeditat cu tot cu copil acum ea fiind la socrii si nu pot sa mi mai vad ... (vezi toată discuția)