avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - schimbare domiciliu minori dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - schimbare domiciliu minori dupa divort

De la divorț au trecut 6 ani iar acum fosta vrea sa părăsească tara la mijloc fiind 2 copii cum ar trebui sa procedez . Ia vrea sai încredințeze unei persoane pe care eu nu o cunosc . As putea pe temei legal sai iau drepturile tutelare și sa mut copii la locuința mea și sa obțin drepturi depline
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 19:44, 3 Februarie 2017
Este foarte greu să obțineți exercitarea autorității părintești in mod exclusiv. O astfel de solutie se acorda de catre instanța de judecată doar in situatii excepționale, respectiv trebuie să faceti dovada in concret a faptului ca prezenta mamei in viata minorilor reprezinta un pericol real pentru acestia.
Nu apreciez ca in situatia dvs. este cazul si se impune obtinerea custodie copiilor doar in favoarea dvs.
Va sfatuiesc sa introduceți o actiune in instanța prin care sa solicitați stabilirea domiciului minorilor la domiciliul dvs. si obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere pentru minori.
Aveti toate sansele ca o astfel de solicitare sa va fie admisă de catre instanța, data fiind situatia descrisă de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii abuzati in familie ! dointza dointza Buna seara , am si eu o intrebare si anume : ce este de facut in cazul urmator ? 2 copii minori (gemeni fata si baiat in varsta de 16 acum) au fost ... (vezi toată discuția)
Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal + custodie copil sub 3 ani. parwous parwous Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o fata a carui sot este la inchisoare si a intentat divort din penitenciar. In prima faza a fost de-acord cu divortul si fara ... (vezi toată discuția)