avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul Forfetar versus impozitul pe non-profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul Forfetar versus impozitul pe non-profit

Este logica si benefica noua idee de Ordonanta privind impozitarea forfetara a intreprinderilor indiferent daca fac sau nu profit? Aberatia apare ca acest nou impozit zis ''pe profit'' este un impozit pe cifra de afaceri ceeace nu este obligatoriu sa se asocieze intr-un exercitiu financiar cu aparitia unui profit. Este acest nou impozit (poate el fi numit oficial) impozit pe non-profit ???

Poate ca persoane mai competente ce frecventeaza aces forum vor avea idei de impartasit. Sunt totusi zeci de mii de mici si medii i,njtreprinzatori care azi in timp de criza se zbat sa supravietuiasca. Estge oare un act socila sa -i tratezi cu un astefel de impozit. Sau Guvernul PSD-PD L doreste sa ne intoarca in comunism ?

Cu curiozitate astept raspunsuri si sugerarea eventualele cai de atyac impotriva acestui aberant abuz demn de Moldova lui Voronin.
Cel mai recent răspuns: saaa , utilizator 13:00, 15 Aprilie 2009
sfatul meu:- implicati-va in viata politica! doar din randul acestor monstrii, din interiorul organizatiilor numite partide se poate lupta. intrati in randul partidelor si emiteti punctele voastre de vedere bazate pe moralitate, constiinta si experienta profesionala.
Sa fim seriosi?E o vorba:"Corb la corb nu-si scoate ochii"
Impozitul forfetar va fi calculat diferentiat, in functie de cifra de afaceri, acesta fiind cuprins intre 500 de euro si 10.000 de euro, conform Ordonantei de Urgenta cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009.

Pentru o cifra de afaceri de pana la 12.000 de euro va fi platit anual un impozit de 500 de euro. Pentru o cifra de afaceri cuprinsa intre 12.000 si 50.000 de euro, impozitul se va ridica la 1.000 de euro. Firmele cu afaceri intre 50.000 si 100.000 de euro vor plati un impozit anual de 1.500 euro.
dar pentru o microintreprindere, care plateste impozit pe venit, se mai aplica acest impozit forfetar?

daca o micro suspenda activitatea, tot mai plateste impozitul forfetar?
Buna ziua!

As avea si eu o intrebare, acest impozit Forfetar se va aplica si la PFA cu activitati independente? sau doar ptr societati. ca uneori asa se intampla, ne trezim ca unele sunt si ptr PFA-uri dar nimeni nu stie exact. Va multumesc anticipat
PFA nu obtine profit, deci nu i se aplica noile modificari ale codului fiscal.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Nelamurire micro intr. in 2010 utilizator nou utilizator nou Am considerat ca e mai usor daca o iau de la inceput . Dupa cateva ore petrecute pe legislatie si forumuri , concluzia este : nu se stie daca va mai fi ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)