avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre asociatia de proprietari?

Conform Codului Fiscal persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe venit catre diferite organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii) prin depunerea unui formular la administratia financiara. Se poate sa directionam aceste sume catre asociatia de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:35, 20 Decembrie 2011
Le poate depune oricine.Se refera la impozitul platit pe 2008.
Multumesc mult pentru completari. Vom face o pagina cu explicatii extrase din lege si anexam un formular de declaratie pentru fiecare proprietar. Avem de munca!
Daca tin eu bine minte Asociatiile De Proprietari nu se bucura de aceasta facilitate chiar daca sunt non-profit, negurnamentale...etc. Infintarea si functionarea Asociatiilor De Proprietari este reglementata separat prin legea 230 si de aici... au parte de alta incadrare fata de celelalte Asociatii (umanitare) sau Fundatii. Mi-ar place sa fie asa :) dar pana acum as fi auzit macar de una care a reusit sa colecteze cei 2% si sincer n-am auzit. :(
Eu consider ca pot beneficia.
Cei de la administratia financiara ce zic?
Vedeti ce zic si ei.Daca nu sunt de acord trebuie sa argumenteze pe texte de lege si nu vad de ce nu ar avea dreptul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Doi la suta din impozit faraC130 faraC130 Buna ziua Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe ... (vezi toată discuția)
Donarea de 2% cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca in formularul 230 de directionare a 2% din veniturile salariale impozabile se poate scrie ca Beneficiar contul parintelui care ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)