avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre asociatia de proprietari?

Conform Codului Fiscal persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe venit catre diferite organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii) prin depunerea unui formular la administratia financiara. Se poate sa directionam aceste sume catre asociatia de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:35, 20 Decembrie 2011
proprietaru a scris:

Nu se pot directiona cei 2% catre asociatiile de proprietari.

Ps. Asociatiile de proprietari au dreptul si pot produce venit prin diferite forme.

Pe ce va bazati cand afirmati ca nu se pot directiona cei 2% catre asociatiile de proprietari? Ati incercat? Eu am incercat si am reusit!
Chiar daca exprimarea dv este deficitata, se pare ca aveti dreptate cand afirmati ca asociatiile de proprietari pota avea venituri, sigur nu din "diferite forme".
De fapt care este scopul mesajului dv? Ce va deranjeaza?
Treceti pe la mine sa va arat extrasul de cont de la banca in care se vede ca ne-a intrat in cont de la finante suma de 945 lei.
Sau faceti o adresa catre ministerul finantelor sa va confirme ceea ce va spun eu.
AP pot beneficia de sponsorizarea cu cei 2% din impozit pe venit.
Asa ziceam si noi, dar ca sa fim in ton cu ce se intampla in RO, unora le faci rau chiar daca le dai, nu numai atunci cand le iei!
Hai noroc si numai bine, sarbatori fericite!!
In noiembrie 2010 Trezoreria ne-a virat in cont suma de 1046,49 lei in urma depunerii cererilor din primavara. Este al 2-lea an cosecutiv in care am beneficiat de aceasta sponsorizare.
In luna mai 2010 am depus 17 cereri prin care tot atatia vecini au optat sa directioneze 2% din impozitul pe venit către Asociaţia de proprietari.
Am sperat la mai mult si de aceea intreb daca si alte asociatii au primit acesti bani?
Aveti vreo sugestie cum s-ar putea verifica daca s-au virat corect sumele aferente cererilor depuse?
Poate aveti experienta altor organizatii sau asociatii nu numai de proprietari.
La Administratia Financiara se depune o cerere in care se solicita o detaliere a entitatilor care au dorit sa redirectioneze cei 2% in contul asociatiei dvs.

Alte discuții în legătură

Doi la suta din impozit faraC130 faraC130 Buna ziua Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe ... (vezi toată discuția)
Donarea de 2% cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca in formularul 230 de directionare a 2% din veniturile salariale impozabile se poate scrie ca Beneficiar contul parintelui care ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)