avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot depune o plangere la politie pentru inselatorie? ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot depune o plangere la politie pentru inselatorie? Si unde?

Buna ziua, sunt din Timisoara si acum o saptamana am gasit pe internet un "reprezentant al unei firme de tamplarie PVC",l-am sunat daca se poate sa vina la mine sa imi schimbe geamul unei usi.Acesta bineinteles a fost de acord a venit a luat masuri si a spus ca se rezolva dar trebuie sa ii dau un avans de 200 lei si ca imi da chitanta cand vine sa imi puna geamul.Evident am avut dubii si i-am cerut macar o copie de pe buletin, pe care mi-a oferito.Din momentul acela acesta nu a mai raspuns la telefon.Am pus inca doua persoane sa-l sune si a fost de acord sa se intalneasca cu una dintre ele tot pentru probleme cu un presupus geam.Am de gand sa apar eu si sa inregistrez conversatia cu speranta de a obtine o aprobare ca i-am oferit avansul.Cu aceasta inregistrare, cu copia de pe buletin si martorii(m-ai erau doua persoane cand a venit la mine) si numarul de inmatriculare al masinii sale ca are o masina echipata pentru asa cv(reclame cu firma nr de telefon email ) pot rezolva ceva mergand la politie?Am vrut sa merg la politie dar stau in chirie fara contract si mi-a fost teama sa nu ii fac probleme proprietarului! Ce parere aveti si ce sfat imi puteti da?
PS: nu e vorba de cei 200 de lei e vorba de principii si de faptul ca si-a cam batut joc de mine
Cel mai recent răspuns: Ghita0709 , utilizator 16:05, 19 Ianuarie 2014
O fapta penala, cum este si inselatoria, se poate dovedi si cu martori. Avand si o copie de pe buletin, acea persoana nu poate sustine ca nu s-a intalnit cu dvs. si mai mult stiti si cine este si unde o poate gasi politia. Daca mai obtineti si inregistrari este si mai bine. Dar intradevar, tinand cont ca acel geam trebuia pus intr-un apartament in care dvs. stati in chirie fara contract, complica putin situatia. Dvs. nu puteti face plangere ca acea persoana nu v-a mai pus geamul intr-un apartament care nu va apartine, ci doar proprietarul acelei locuinte poate face asta, intelegeti? Dvs. puteati face o astfel de plangere in calitate de chirias, comodatar, etc. in primul rand, v-asi sfatui sa mergeti la acea persoana la sediul ei si sa-i cereti banii inapoi. Apoi daca refuza, puteti sa mergeti la politie si sa-l acuzati de inselaciune.
Eventual sa faca plangerea proprietarul si sa sustina ca va lasat pe dvs. sa va ocupati de geam, in calitate de cunostinta (prieten) apropiata, fiindca el nu avea timp. Sau putei face plangerea in nume propriu, ca doar de fapt dumneavostra ati fost inselat, dar sa dovediti si ce
drept aveati ca sa cereti schimbarea acelui geam in cazul in care se ajunge si la asta.
Ghita0709 a scris:

. . . sunt din Timisoara si acum o saptamana am gasit pe internet un "reprezentant al unei firme de tamplarie PVC",l-am sunat . . . Am vrut sa merg la politie dar stau in chirie fara contract si mi-a fost teama sa nu ii fac probleme proprietarului!


păi, dacă sustineti că sunteti din . . ., puteti depune cu nr. de înregistrare (sau, postal prin recomandată cu Confirmare de primire-opriti un exemplar pt. dvs.) o plângere la sectia de politie de care apartineti/apartine acel imobil, formulând-o în 2 exemplare, opriti un exemplar pt. dvs. cu o copie a probele anexate.Mentionati în plângere: Anexez : 1) ...; 2) ...; 3)Mentionez ca martori pe numitii ..., domiciliati în . . . În plângere, ati putea arăta ca dorind a vă muta în acel imobil ati avea nevoie a face niste îmbunatatiri.Asa ati ajuns sa contactati acel meserias care v-a înselat cu acea sumă de bani. După un timp, veti fi chemat de politie si vi se va solicita sa dati o declaratie precum s-au petrecut faptele (veti fi ”ghidat” în formularea declaratiei de catre acel lucrator de politie caruia parchetul i-a încredintat spre solutionare acea plangere. Atentie la felul cum vă veti sustine punctul de vedere si la o posibilă/eventuală ”deviere” a politistului.
Va doresc succes deplin.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Multumesc pentru sfaturi!
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Ghita0709, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre doua persoane fizice anulpacii anulpacii Buna ziua.Acum citeva luni urma sa fiu martor la un imprumut intre doua persoane fizice( imprumutatul urmind sa fie prietenul meu), insa dupa intocmirea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietarul apartamentului unde am stat in chirie- imi cere mai multi bani fata de ceea ce ii datorez. DanielaZugravita DanielaZugravita Problema mea este urmatoarea. Am hotarat sa plec din apartamentul in care stateam cu chirie, am vb cu proprietarii, totul parea sa fie in regula. Ne-am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere Bratu ionela Bratu ionela Buna ziua , am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu un raspuns.Am locuit cu chirie , fara contract , avand incredere in persoana respectiva , iar acum ... (vezi toată discuția)