Buna ziua ,am si eu o intrebare ..in 2006 tatal meu a fost pacalit de un anume domn si a semnat o chitanta de mana prin care ii ceda acestuia un teren intravilan in schimbul sumei de 600ron as vrea sa stiu daca pot recupera acel teren.Mentionez ca terenul inca este trecut pe numele tatalui meu iar acesta inca plateste taxele si impozitele pe acel pamant.Am alta solutie inafara de cea in instanta?
Va multumesc
Transferul dreptului de proprietate se face doar prin act de vanzare cumparare incheiat la notar. Acea chitanta nu este un act de proprietate/contract de vanzare cumparare. Terenul este in continuare al tatalui dumneavoastra. Daca respectiva persoana ocupa terenul o puteti obliga prin intermediul instantei sa-l elibereze, asta in conditiile in care refuza. Cel mult poate sa solicite restituirea sumei achitate catre tatal dumneavoastra.
Ce sa incheiat de fapt a fost un Antecontract de Vanzare-Cumparare iar cumparatorul poate intenta o actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care tine loc de contract de vanzare-cumparare. Faptul ca acel cumparator are posesia terenului face ca termenul de prescriptie sa fie suspendat. Tatal dvs. poate introduce o actiune in anulare antecontractului (concretizat prin Chitanta) pe motiv ca nu este un pret serios.
Chitanta de mana
ana_dark84
Buna ziua!
As vrea sa stiu daca are vreo importanta o chitanta de mana incheiata pentru cedarea unui teren (o parte din spatiul unei curti la tara) contra ... (vezi toată discuția)