avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan

Buna ziua ,am si eu o intrebare ..in 2006 tatal meu a fost pacalit de un anume domn si a semnat o chitanta de mana prin care ii ceda acestuia un teren intravilan in schimbul sumei de 600ron as vrea sa stiu daca pot recupera acel teren.Mentionez ca terenul inca este trecut pe numele tatalui meu iar acesta inca plateste taxele si impozitele pe acel pamant.Am alta solutie inafara de cea in instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters88744 , utilizator 21:05, 19 Ianuarie 2014
Transferul dreptului de proprietate se face doar prin act de vanzare cumparare incheiat la notar. Acea chitanta nu este un act de proprietate/contract de vanzare cumparare. Terenul este in continuare al tatalui dumneavoastra. Daca respectiva persoana ocupa terenul o puteti obliga prin intermediul instantei sa-l elibereze, asta in conditiile in care refuza. Cel mult poate sa solicite restituirea sumei achitate catre tatal dumneavoastra.
Ce sa incheiat de fapt a fost un Antecontract de Vanzare-Cumparare iar cumparatorul poate intenta o actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care tine loc de contract de vanzare-cumparare. Faptul ca acel cumparator are posesia terenului face ca termenul de prescriptie sa fie suspendat. Tatal dvs. poate introduce o actiune in anulare antecontractului (concretizat prin Chitanta) pe motiv ca nu este un pret serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impediment dezbatere succesiune. Andrei 04 Andrei 04 Bună ziua! Am și eu o situație mai complicată,pentru care aș dori să obțin câteva sfaturi juridice. Eu și cu frații mei dorim să dezbatem taxa de ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata a unui propietar de teren care s-a razgandit. Costin29 Costin29 Buna ziua!As dori sa stiu unde pot actiona in instanta un propietar de teren care s-a razgandit de la a vinde un teren.Mentionez ca terenul este in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu daca are vreo importanta o chitanta de mana incheiata pentru cedarea unui teren (o parte din spatiul unei curti la tara) contra ... (vezi toată discuția)