avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce cheltuieli trebuie sa platesc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce cheltuieli trebuie sa platesc?

va rog frumos spuneti-mi daca pot sa ma retrag de la Asociatia de locatari, deoarece nu am semnat pentru a fi membra. Locuim in apartamentul socrilor care au decedat, si nu am facut succesiunea. Mentionez ca, nu se plateste decat curatenia facuta pe scara. Pentru a fi membra trebuie sa faci o cerere, iar pentru a renunta probabil se face la fel. Gresesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 20:52, 19 Ianuarie 2014
Pentru a deveni membru proprietar in cadrul asociatiei de proprietari este necesar incheierea de acord de asociere
Aspectul ca dv apreciati avantajos a nu fi membru proprietar,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatii de plata
Diferenta intre proprietarul care a semnat acord de asociere si acela care refuza incheierea acordului consta in diferenta de drepturi,respectiv proprietarul care nu este membru al asociatiei de proprietari nu are dreptul sa voteze si sa fie ales in organele de reprezentare ale asociatiei de proprietari
Restul obligatiilor sunt identice pentru toti proprietarii
In speta dv daca nu ati semnat acord de asociere ,pe cale de consecinta nu sunteti membru proprietar,respectiv nu se justifica sa depuneti nici o cerere
Da, gresiti!
Pentru a fi membru a unei as. de proprietari (dvs. vorbiti de as de locatari), trebuie sa dovedesti ca esti proprietar in blocul/scara respectiva si sa semnezi procesul verbal de constituire si tabelele anexa.
In conditiile aratate mai sus, puteti sa participati la toaate lucrarile AG a proprietarilor, sa aveti drept de vot, deci sa alegeti si sa fiti ales.
In schimb daca, sunteti proprietar si nu ati semnat documentele aratate mai sus, nu o sa mai beneficiati de drept de vot si nu o sa puteti fi ales in structurile de conducere a as. prop., insa o sa aveti aceleasi obligatii ca si a membrilor as. proprietari.

Mai mult, daca nu ati facut succesiunea, inseamna ca nu sunteti proprietari ai spatiului respectiv, practic locuiti in spatiul defunctilor si trebuie sa va achitati toate contributiile repartizate, mai ales cele care se refera la cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate. Opinia mea este sa va clarificati situatia proprietatii, semnati ce mai aveti de semnat pe-acolo si mai puteti discuta de drepturi si obligatii. De retras din asociatie sunt doua posibilitati: instrainati / renuntati la propietate ori asociatia se dizolva; ar mai fi a trei-a, au apelat socrii dvs. la aceasta...
va rog frumos spuneti-mi daca pot sa ma retrag de la Asociatia de locatari, deoarece nu am semnat pentru a fi membra. Locuim in apartamentul socrilor care au decedat, si nu am facut succesiunea.

Daca nu sunteti membra cum vreti sa va retrageti?
Este ca si cum ati renunta la cetatenia americana, dar nu o aveti.
De platit veti platii toate cheltuielile care trebuiesc platite, fie membra, fie nemembra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi membri asociatie proprietari, daca nu au facut cerere de asociere.. AlainCostea AlainCostea Buna ziua, Ca de obicei, cautand un raspuns am dat peste alte intrebari. Astfel. HG 1588 2007 spune: ”Art. 9. — Inscrierea ulterioara in ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Asociaţie proprietari Matrix001 Matrix001 Bună seara ! Am o întrebare legată de asociaţia de propietari. La mine în bloc s-a înfiinţat o asociaţie de propietari de care nu am fost anunţat şi ... (vezi toată discuția)