avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Daca doresc sa las mostenire apartamentul unei persoane care are grija de mine si imi este mai apropiata decat fratele si familia lui, cum ar trebui sa procedez pentru a fi sigur ca cel caruia doresc sa ramana apartamentul va putea intra legal in posesia lui ( posibilitatea ce amai simpla, mai sigura si putin costisitoare )
Cel mai recent răspuns: dheedo , utilizator 18:12, 20 Ianuarie 2014
ii puteti dona apartamentul, duceti- va la un notar si cereti lamuriri
Daca cel caruia vreti sa-i lasati apartamentul nu este mostenitor legal al dvs. (si nici ceilalti fratii ai acestuia precum si parintii lor) atunci puteti lasa testament sau incheia un contract de intretinere.
din cate stiu, daca prin donatie, contract de vanzare-cumparare sau testament nu se incalca rezerva succesorala (mostenitorii rezervatari sunt sotul supravietuitor, parintii si descendentii directi), atunci puteti opta pentru oricare din aceste variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Testament!!! franz85 franz85 situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe cota parte Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, o sa explic cam despre ce este vorba si vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac de acum incolo. Parintii mei si-au separat impozitul pe casa, fiecare ... (vezi toată discuția)