avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi concubin

Buna ziua
am o nelemurire pe care cu ajutorul d-tra sper sa o lamuresc:
Mama s-a despartit acum multi ani si in urma divortului a ramas cu apartamentul.Intre timp a cunoscut pe cineva cu care locuieste de mai bine de 13 ani in acel apartament nefiind casatoriti: Acum urmeaza nelamurirea: acel barbat cu care locuieste are dreptul la acel apartament tinand cont ca a muncit toti anii de cand stau impreuna si pot spune ca doar el a lucrat?
Astept raspunsul d-tra care cred ca ma va lamuri
:sorry:
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 20 Ianuarie 2014
Mama dvs. ar fi bine sa faca partajul cu fostul sot, pe apartamentul respectiv.

Actuala persoana cu care locuieste mama dvs. are doar un drept de creanta.

Acum , discutiile sunt impotriva cui isi poate valorifica acest drept de creanta???? ... si in ce cuantum???? ... avand in vedere ca situatia juridica a imobilului respectiv nu este reglementata.
da apartamentul este pe numele ei asa au hotarat atunci cand au divortat aveau doua apartamente.Acum intrebarea este ce drepturi are totusi acea persoana cu care traieste mama asupra apartamentului caci a zis ca isi cere drepturile.Se gandeste ca daca moare mama ea fiind bolnava,noi suntem doua surori si o sa-l dam afara din apartament cum cred ca e normal.Are dreptul sa raman in apartament sau cu ceva din el???
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ionut_flory, utilizator
Acea persoana nu are niciun drept asupra apartamentului, niciun drept de creanta si niciun drept real. Nefiind casatorit este tolerat in apartament iar daca se intampla ca mama dvs. sa moara, dvs. si sora dvs. in calitate de mostenitori legali puteti sa-l dati afara.
ok si daca hotarasc sa se casatoreasca ca mamei mele ii este mila de el ca va ramane pe drumuri ca a fost barbat bun si i-a adus bani si a intretinut-o ani de zile poate avea dreptul la apartamant? multumesc
Daca se casatoresc va avea dreptul la o cota de 1/4 din apartament in caz de deces al mamei. In plus vor exista restrictii de a-l evacua din apartament pe sotul supravietuitor.

Alte discuții în legătură

Succesiune sot maria.dinca maria.dinca buna ziua, in urma succesiunii dupa tatal sotului, casa i-a ramas acestuia cu obligatia sa o intretina pe mama sa pana la moartea ei (clauza viagera). ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)