avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi concubin

Buna ziua
am o nelemurire pe care cu ajutorul d-tra sper sa o lamuresc:
Mama s-a despartit acum multi ani si in urma divortului a ramas cu apartamentul.Intre timp a cunoscut pe cineva cu care locuieste de mai bine de 13 ani in acel apartament nefiind casatoriti: Acum urmeaza nelamurirea: acel barbat cu care locuieste are dreptul la acel apartament tinand cont ca a muncit toti anii de cand stau impreuna si pot spune ca doar el a lucrat?
Astept raspunsul d-tra care cred ca ma va lamuri
:sorry:
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 20 Ianuarie 2014
multumesc de raspuns si va doresc o zi buna
In afara de asta, adica de apartament, concubinul ar putea sa va solicite dv. intretinerea pe care i-a prestat-o mamei dv., macar pe ultimii 3 ani. Asa incat, eu una nu l-as da afara. Cum ziceati, e om bun...
asa este dar totusi vrem sa vindem apartamentul daca moare mama si cu el ce facem?
Incercati sa stabiliti de pe-acum cu ei... nici n-a murit mama dv. inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sot maria.dinca maria.dinca buna ziua, in urma succesiunii dupa tatal sotului, casa i-a ramas acestuia cu obligatia sa o intretina pe mama sa pana la moartea ei (clauza viagera). ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)