avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sot plecat in Spania, cum trec casa lui pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sot plecat in Spania, cum trec casa lui pe numele copilului?

Fostul meu sot a plecat in Spania in 2003 si a mai tinut legatura cu noi din ce in ce mai rar pana cand a abandonat de tot. Fiica noastra pe atunci de 3 ani, are astazi 14 ani si nu a mai vorbit cu el de cand avea 4 ani. El are in Romania o casa pe numele lui, luata innainte de casatoria noastra. Eu intre timp am divortat de el in lipsa, copilul imi este incredintat mie. De casa continui sa ma ocup eu, sa platesc intretinere si impozitele anual plus tot ceea ce implica intretinerea unei case. Intrebarea mea este: daca noi nu mai stim nimic de el de atatia ani, nu stim adresa, telefon, nu a mai dat nici un semn, exista vreo posibilitate ptr copil ca la 18 ani sa intre in posesia casei? sa fie pe numele ei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:51, 20 Ianuarie 2014
Buna ziua,

indiferent de varsta copilului el nu primeste casa decat in cazul decesului tatalui sau.
Incercati sa aflati daca mai este sau nu in viata. In cazul in care a decedat, copilul mosteneste casa si orice alte bunuri ale tatalui sau.

Av. Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aty aty casa in care stau parintii mei a fost a bunicului intre ei existind un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct tata intrind in posesia ei dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunic-nepot bogdanvicol bogdanvicol In speranta ca voi gasi ajutor, incerc sa descriu situatia cat mai bine: Bunicul meu detine o proprietate (casa cu teren).El are un singur fiu = tatal meu ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere kocs kocs Parintii mei au incheiat anul trecut un contract de intretinere cu o batrana. Aceasta le-a dat casa si terenul aferent pentru a fi intretinuta pe parcursul ... (vezi toată discuția)