avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in cont de consemnari in timpul procesului de stabilire a incuviintarii executarii silite?

Buna ziua,
Debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul refuza comunicarea oficiala cu creditorul (nu ridica scrisorile recomandate) si porneste dosar de executare fara a notifica sau soma debitorul. Debitorul afla de aceasta executare de pe portalui judecatoriei, fiind pe rol procesul de incuviintare a executarii silite. Debitorul nu primeste somatie nici de la executori. Inainte de ultimul termen al procesului de incuviintare exec. sil., debitorul depune intr-un cont de consemnari la dispozitia creditorului suma datorata si transmite executorilor acestuia recipisa originala, cu confirmare de primire. Banii nu sunt inca ridicati din cont timp de 2 luni, pana in prezent. Intrebari:
1 - In lipsa somatiilor catre debitor, este legala continuarea executarii silite?
2 - In conditiile in care executorii au luat act de depunerea sumei la dispozitia debitorului, continuarea procesului de incuviintare exec. silita este abuziva?
3 - Se justifica in vreun fel evenutalul onorariu al executorilor in acest caz si poate fi contestat, avand in vedere ca suma a fost depusa anterior oricarei somatii/notificari, chiar daca dosarul era constituit?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:52, 22 Ianuarie 2014
Cam asa ziceam si eu, corespunzator muncii prestate, nu tot onrariu asa cum cer ei mereu.

In fine, controversa era cu privire la cine il datoreaza.
Dar faptul ca executorul trebuia sa intrerupa executarea silita ca fiind fara obiect nu este in contradictie cu solicitarea de onorariu?. Deci s-a intocmit dosarul de executare, iar debitul a fost platit (consemnat) inainte de sentinta de incuviintare a executarii silite.
Niciun executor nu o sa intrerupa executarea pana nu incaseaza onorariul. Ei cred ca executarea e facuta ca ei sa aiba venituri.

in fine, daca va continua executarea, faceti contestatie si cereti diminuarea cheltuielilor de executare in asa fel incat sa se acopere contravaloarea muncii prestate pana la momentul cererii de incuviintare si cheltuielile de executare efectiv efectuate pana la acel moment.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor Elena120 Elena120 Buna seara ! As vrea sa va cer ajutorul in urmatoarea speta cu speranta ca ma puteti lamurii. In speta, un debitor ii datoreaza unui creditor o creanta ... (vezi toată discuția)