avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Micsorare capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Micsorare capital social

Se poate micsora capitalul social din dividendele nedistrubuite?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria6009 , utilizator 09:44, 21 Ianuarie 2014
Intrebarea dumneavoastra este neclara.
Cum sa micsorezi capitalul din dividende?
Nu cumva e vorba de majorare?
Am dividende din anii precedenti nedistribuite si as vrea sa scap de ele (nu am bani sa le platesc actionarilor, acestea sunt de acord cu neplata lor).M-am gandit sa micsorez capitalul social. Nu stiu daca se poate?
Multumesc!
Precizez ca am majorat capitalul social din profitul nedistribuil in 2008 (de la 200 lei cat era la infiintara societatii la 8000 si nu am fost la registrul comertului sa-l declar, iar acum vreau sa revin la capitalul social de 200).
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
maria6009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit net Ana Clapa Ana Clapa Începând cu data de 9 ianuarie 2015 (aceasta fiind data înmatriculării în registrul comerțului) s-a constituit „Globus”, SA prin subscripție ... (vezi toată discuția)
Modalitate de repartizare a profitului reportat lory_g lory_g O societate comerciala nu si-a distribuit profitul din anul 2006. Suma totala (conform balanta ianuarie 2010)din contul creditor 117 este de 9 449 ... (vezi toată discuția)
Retragerea capitalului propriu este impozabila djkrys5 djkrys5 Intentionez sa majorez capitalul propriu prin depunere de numerar. Peste 2 ani vreau sa retrag acest capital , la retragere se percepe impozit ca pe ... (vezi toată discuția)