avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere salariu

Buna seara, sunt angajatul unei fabrici din aprilie 2013, pe post de operator!pe platforma acesteia opereaza 3 fabrici de produse, sa le zicem x, y, si z! eu am fost angajat in cadrul fabricii x cu salariul brut de 2258 lei, si net de 1600! la aproximativ doua luni au picat comenzile in cadrul respectivei fabrici, moment in care angajatilor care li s-au facut contractul pe perioada determinata de 3 luni, nu li s`au mai prelungit contractele, eu avand "norocul" sa fiu transferat la fabrica "y", de pe aceeasi platforma, dar care fabrica produse diferite!
Mi s-a facut un act aditional la CM ca am fost mutat, salariul ramanand acelasi!
Acum la aproape 7 luni de la mutare sunt anuntat ca mi se v-a face o propunere de scadere de salar pe temeiul ca "FABRICILE x SI y AU GRILE SEPARATE DE SALARIZARE", si mi se mai spune ca treaba aceasta trebuia facuta cand mi s-a facut transferul nu acum, ca si cum mi-ar fi facut o favoare!
mentionez ca vor sa imi scada salariul cu 500 lei net!

Momentan astept aceasta propunere, care ma gandesc ca va veni sub forma unui act adititonal (inca unul) la CM!

nu sunt de acord cu acest lucru, ce pot sa fac si care ar fi temeiul legal pe care ei l-ar putea face, sau in baza carei legi imi pot ei scade venitul?
multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 21 Ianuarie 2014
Salariul este unul din elementele CIM (contract individual de munca) care nu se pot modifica fara acordul salariatului; daca nu vi l-au scazut la transfer, acum trebuie legal sa aiba acordul dvs., altfel, legal, nu pot sa va scada salariul! Nu semnati actul aditional de micsorare salariu! Daca totusi o vor face, puteti sa ii actionati in judecata!...exista si reversul medaliei.....pot sa va faca si alte neplaceri ulterior!
cum ar fi?
Va pot "Inscena" tot felul de neadevaruri, mizerii, cerceta disciplinar si da afara!
Se mai pot face presiuni asupra dvs, astfel incat sa va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inregistrare cerere de pensionare alexgh alexgh Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: Angajat al unei firmei de transport aerian X primeste notificare de la angajator ca incepand cu data de 15.06.2021 ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)