avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Contract vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Am obtinut un contract de vanzare-cumparare cu clauze de intretinere de la tatal meu,mama fiind decedata.Mentionez ca mai am un frate si o sora.
Sora a renuntat la partea ei de casa in favoarea mea,dar fratele nu este de acord.
Este vreo cale legala sa pot obtine un alt act juridic valabil prin care sa fiu proprietarul absolut al casei.
Casa era parinteasca si am adus imbunatatiri,am facut constructii auxiliare si am investit bani in ea.Fratele meu pretinde cota parte din tot ceea ce eu am creat si a ramas de la parinti.Tot ce am creat a fost dupa decesul mamei.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters88744 , utilizator 13:42, 21 Ianuarie 2014
buna seara,
Fratele are dreptul lacota sa din imobilul asa cum a fost construit de parinti IMPREUNA si nu din ce este al dumneavoastra.
Expertiza si actele demonstreaza ce ati construi dumneavoastra.
Daca sunteti singurul beneficiar al actului de intretinere, fratele dvs. nu are niciun drept deoarece bunul a iesit din masa succesorala. La moartea tatalui dvs. veti fi unicul proprietar al casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MIK.MIK MIK.MIK Buna seara.AS dori niste informatii,va rog. Sintem o familie cu patru copii.Eu sint cea mai mica dintre ei. parintii mei cind sau casatorit au construit ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire aurora1967 aurora1967 tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Am o casa si terenuri.dupa moartea bunicilor vrem sa vindem casa.mostenitori ... Rusu Ana Rusu Ana Am o casa si terenuri.Dupa moartea bunicilor vrem sa vindem casa.mostenitori au fost tatal meu si o sora a tatalui. tatal meu a murit si acum e sora ,eu si un ... (vezi toată discuția)