avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita

Buna ziua.As dori sa-mi spuneti cand se prescrie o executare silita.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:31, 22 Ianuarie 2014
Buna ziua, executarea silita se perima, nu se prescrie, in 6 luni daca creditorul nu a facut un act pus in sarcina sa de executor, pe noul cod de procedura, sau daca executorul a lasat sa treaca 6 luni de la ultimul act de executare fara sa faca alt act de executare, pe vechiul cod de procedura civila.
Buna ziua.
Daca au trecut 6 luni de la infiintarea popririi pe salar si de la executor nu a sosit la locul de munca o noua poprire, inseamna ca poprirea veche s-a perimat ? Executorul trebuie sa trimita o noua poprire. dupa cele 6 luni, sau trebuie sa trimita o incetare a executarii, ca salarul sa fie degrevat?
Care este semnificatia termenului "perimat" in cazul de fata. si ce implicatii sunt asupra debitorului si respectiv a creditorului?
Va multumesc,
Daca se incaseaza lunar din poprire sume, poprirea nu se perima. Doar daca nu se incaseaza nimic si executorul nu face adrese de revenire am putea vorbi de perimare. oricum, pe Noul cod de procedura perimarea nu mai intervine decat cand este vina creditorului, cand actele de executare nu pot fi efectuate pentru ca nu si-a indeplinit creditorul o obligatie pusa in sarcina sa de executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)