avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de vanzare cumparare sau contract de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de vanzare cumparare sau contract de furnizare?

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema care presupune elementele de baza ala dreptului civil (dar nu numai).
Doresc sa cumpar niste cauciucuri (8 la numar si sub 3000 euro) cei de la achizitii imi propun (impun) un contract de furnizare (oug 34/2006), eu consider ca este vorba de o vanzare cumparare pur si simplu - achizitie directa, iar vanzatorul propune contract de vanzare comerciala.
Care este varianta corecta? :frantic:#-o
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 09:36, 23 Ianuarie 2014
Legislatia privind achizitiile publice clasifica prin sectiunea 3 din OUG 34/2006 toate contractele atribuite in:
- furnizare;
- servicii;
- lucrari.
Avand in vedere ca dispozitiile legii speciale deroga de la legea generala, ajungem la concluzia ca in situatia in care atribuiti un contract prin proceduri de achizitie publica denumirea aceastuia va trebui sa fie una dintre cele de mai sus.
In cazul dvs. un contract de furnizare.
Achizitia prin cumparare directa se realizeaza pe baza unui document prin care se justifica efectuarea achizitiei, acest document putand fi factura fiscala, orice alte documente prevăzute în legislația financiar-contabilă sau contract de achizitie.Daca cei de la achizitii va impun incheierea unui contract, asta este. In cazul incheierii unui contract, aveti in vedere si prevederile art. 97^1 alin (1) si (2) din HG 925/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare procedura achizitiii mariusmm mariusmm Buna ziua ! daca in cursul anului am achizitionat anvelope prin cumparare directa dar datorita cresterii pretului la anvelopele de iarna depasesc 15000 euro. ... (vezi toată discuția)
Documente constatatoare adibeea adibeea buna ziua va rog sa ma ajutati din nou are cineva vreun exemplu de document constatator, intocmit conform HG nr. 834/22.07.2009, art. 60 va multumesc ... (vezi toată discuția)
Achizitii stefanpetre66 stefanpetre66 daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa (vezi toată discuția)