avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casã bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casã bunici

Bună ziua,
Vă supun atenţiei următoarea problemă, cu rugamintea de a mă ajuta cu un sfat, o părere.
Bunicii mei sunt decedaţi de mulţi ani. Casa acestora, în tot acest timp a stat nelocuită, tatăl meu având grijă de ea, cât să reziste, să nu se dărâme. Pe perioada cât au trăit bunicii mama şi tata se duceau la ei cu mâncare, tata era tot timpul prezent în curte, şi-i ajuta la orice. Mama mea mai are surori. Tatăl meu întotdeauna a ajutat tot neamul mamei mele, de câte ori a fost nevoie, cu bani, cu muncă gratis, pt. că eram rude şi nu le-a cerut niciodată nimic. După ce au murit bunicii tata s-a dus şi a plătit o parte din impozit, cu alte ocazii a plătit apa, care se consumase..Acum surorile mamei vor să vândă casa, iar pe noi nici măcar nu ne-au consultat. Tata este foarte supărat, se aştepta să-l întrebe şi pe el. Întrebarea este dacă mama nu semnează, pot vinde? ªtim că, casa trebuie vândută dar nu în condiţiile astea.
Cel mai recent răspuns: iry1 , utilizator 16:26, 21 Ianuarie 2014
Nu stiu in care conditii doresc surorile sa vanda, dar nu avem date. Exista mostenirea facuta? Surorile mamei au acceptat-o?
In rest, munca si ajutorul dat fara a cere ceva in schimb a fost... fara a cere ceva in schimb.
Daca exista dovezi ale imbunatatirilor facute de parintii dv., acestea se pot cere mostenitorilor. Depinde si cat timp a trecut de atunci.
1. Nu a fost făcut niciun act de niciun fel.
2. Există dovezi. ªi în perioada când trăiau bunicii, tatăl meu ajutat în acea curte la tot ce se făcea. De exemplu, a tencuit o parte din casă, partea exterioară. Mai sunt şi altele, dar.....acum se pune problema în felul acesta: "cine te-a pus"?
3. A trecut mult timp de atunci, peste 15 ani.

Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerecunoscut de un mostenitor Buna ziua tuturor ! Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent.. parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor ... Gigi T Gigi T Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor de pe titlul de proprietate al tatălui ei? Menționez că tatăl ei nu a fost căsătorit cu ... (vezi toată discuția)