avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuarea ca urmare a divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuarea ca urmare a divortului

Buna ziua!
As avea o intrebare.
Sunt in posesia unei hotarari de divort,definitiva,emisa de Curtea de Apel.In aceasta hotarare este stabilitata si evacuarea fostului sot.Intrucat refuza sa paraseasca domiciliul in termeni amiabili,v-as ruga sa-mi spuneti care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac eu?
Mai sustine ca divortul nu s-a terminat inca.Ce ar mai putea el sa faca in acest moment ca sa-l cred ca divortul nu s-a terminat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:29, 29 Iunie 2005
precizeaza daca evacuarea este dispusa ca urmare a partajuui sau pentru lipsa de titlu.
Evacuarea este dispusa ca urmare a divortului.
Precizez ca locuinta este dobandita de mine inainte de casatorie si fostul sot n-a fost mentionat in contract niciodata.
Un proces de partaj nu a avut loc (pt.bunurile dobandite in timpul casatoriei ) si nici nu am de gand sa deschid o asemenea actiune.
Va multumesc!
In cazul d-stra evacuarea este dispusa pentru lipsa de titlu. Intr-o atare situatie hotararea este executorie din momentul in care este definitiva (dupa solutia Curtii de apel). Mergeti la un executor judecatoresc sa puna in aplicare decizia de evacuare.
PS. un sfat mai putin juridic... Asigurativa de sustinere la sectia de politie de care apartineti, fiindca o evacuare fortata va fi mult ingreunata fara sustinerea politiei.
Va multumesc pt.raspuns.
Stiti,fostul meu sot este politist;si culmea ironiei, a si lucrat la sectia de politie de care apartin.Ca urmare,nu stiu cata sustinere as avea din partea lor.
Dar,v-as mai intreba ceva.Ce mi s-ar putea intampla daca
intr-o zi i-as scoate lucrurile afara din casa in timp ce el ar fi la serviciu?
Pot fi acuzata de ceva?Practic el nu mai are dreptul legal de a intra in casa fara acordul meu.Gresesc?....
Multumesc anticipat.
Daca-i politist demarati cateva plangeri pe la sefii lui (eventual la un nivel cat mai inalt) si va garantez ca in cateva saptamani pleaca.

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinta 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti [b]daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la proprietate genoveeva genoveeva buna se ara am adjudecat un apartament in anul 2010 de la BEJ cu toate ca in actul de adjudecare si in cartea funciara cat si la DITL sect 5 figurez ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare rfene rfene Buna ziua! Speta: am locuit impreuna cu fosta sotie in apartamentul proprietate al fostului socru, fiind luat in spatiu, ca si \\"ex-a\\" dealtfel. Am parasit ... (vezi toată discuția)