avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare avocat- consecinte nedepunere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare avocat- consecinte nedepunere imputernicire

Va rog frumos sa-mi spuneti : un avocat trebuie sa depuna o delegatie la dosar cind reprezinta pe cineva in proces de partaj judiciar ? Si daca nu depune , partea adversa poate invoca ceva , cum ar fi faptul ca nu-l recunoaste ca aparatorul celorlalti ?
Cel mai recent răspuns: ContSters311090 , utilizator 00:29, 22 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Avocatul trebuie sa prezinte o imputernicire de reprezentare a partii respective. In cazul in care aceasta nu a fost depusa, cealalta parte sau instanta din oficiu poate invoca exceptia lipsei calitatii de reprezentant. In acest sens, instanta poate acorda un termen pentru acoperirea lipsurilor, iar daca acestea nu sunt acoperite, va anula cererea.
ok multumesc
Da am inteles . Problema se complica . Piritii au avut un avocat pe care l-au concediat si au angajat un altul . Acesta nu a depus imputernicirea , delegatie , nimic . Uitindu-ma atenta am observat ca nici cel concediat nu a depus dar i-a reprezentat un an de zile , a depus acte etc . Eu acum am observat lipsa documentului . Eu pot cere acum sa se faca exceptie de tot ce a facut cel de dinainte ? Ce pot face ? Am uitat sa spun este vorba de un partaj judiciar (iesire din indiviziune)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
ContSters311090, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului ... p649 p649 Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului dar exista semnatura avocatului, fara stampila acestuia, se poate invoca lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Intampinare nedepusa in termen hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces - recurs - in calitate de reclamant (se judeca dupa vechiul CCiv.). La termenul stabilit piritul s-a prezentat si a cerut un nou termen ... (vezi toată discuția)
Viciu de procedura otto2007 otto2007 daca intr-un proces civil avocatul depune la dosar "delegatia" sau "imputernicirea" prin care poate reprezenta clientul respectiv si data pe care o poarta ... (vezi toată discuția)