avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea la un proces penal, consecinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea la un proces penal, consecinte

Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt pasibil de vreo sanctiune financiara daca nu ma prezint la un proces penal in care sunt citat ca parte vatamata(pe scurt:am prins o persoana care-mi fura benzina din autoturism si l-am predat politiei).La momentul respectiv am declarat ca nu ma constitui parte civila si nu am nici o pretentie de la respectivul.Am depus la registratura judecatoriei unde se desfasoara procesul,o cerere in care solicit sa nu mai fiu citat specificand inca odata ca nu am nicio pretentie si nu ma constitui parte civila. Mentionez ca mi-a venit o citatie si nu m-am prezentat,cererea de la registratura a fost depusa cu o zi innaintea procesului.Ce se poate intampla in aceasta situatie si in continuare daca nu ma prezint la termenele viitoare daca voi mai fi citat?De asemeni mentionez ca persoana in cauza e arestata.

In speranta ca voi primi un raspuns,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:52, 23 Ianuarie 2014
Va poate cita cu mandat de aducere, riscati si amenda.
Probabil ca nu recunoaste si e nevoie sa va audieze.
Daca au nevoie va vor lua de acasa daca nu va prezentati...
Multumesc pentru raspunsuri.Ba da ,el a recunoscut de la inceput,toate probele erau impotriva lui(manusi care miroseau a benzina,cheia cu care mi-a desfacut masina etc.),deci ,cred ca nu asta e un motiv pentru a mai fi chemat eu.Ma intreb daca cererea facuta de mine are vreun efect si daca se tine cont de ea.
Ca sa va audieze va cheama.
Asa se face.
IInstanta nu sta sa ii miroasa manusile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila - renuntare, recuperare prejudiciu, model cerere andreiionn andreiionn Buna seara. Mi-a fost furata masina. Infractorii au fost prinsi. Am aflat ca dosarul e ajuns la instanta si ca sunt parte vatamata cu posibilitate de ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Cerere judecare in lipsa andrei832013 andrei832013 Cum se face o cerere de judecare in lipsa pentru fond delapidare ? Sunt parte vatamata. As dori sa mentionez cu nu am pretentii pe partea civila impotriva ... (vezi toată discuția)