Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt pasibil de vreo sanctiune financiara daca nu ma prezint la un proces penal in care sunt citat ca parte vatamata(pe scurt:am prins o persoana care-mi fura benzina din autoturism si l-am predat politiei).La momentul respectiv am declarat ca nu ma constitui parte civila si nu am nici o pretentie de la respectivul.Am depus la registratura judecatoriei unde se desfasoara procesul,o cerere in care solicit sa nu mai fiu citat specificand inca odata ca nu am nicio pretentie si nu ma constitui parte civila. Mentionez ca mi-a venit o citatie si nu m-am prezentat,cererea de la registratura a fost depusa cu o zi innaintea procesului.Ce se poate intampla in aceasta situatie si in continuare daca nu ma prezint la termenele viitoare daca voi mai fi citat?De asemeni mentionez ca persoana in cauza e arestata.
In speranta ca voi primi un raspuns,
va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri.Ba da ,el a recunoscut de la inceput,toate probele erau impotriva lui(manusi care miroseau a benzina,cheia cu care mi-a desfacut masina etc.),deci ,cred ca nu asta e un motiv pentru a mai fi chemat eu.Ma intreb daca cererea facuta de mine are vreun efect si daca se tine cont de ea.