avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte civila - renuntare, recuperare prejudiciu, model ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte civila - renuntare, recuperare prejudiciu, model cerere

Buna seara. Mi-a fost furata masina. Infractorii au fost prinsi. Am aflat ca dosarul e ajuns la instanta si ca sunt parte vatamata cu posibilitate de constituire parte civila. Nu doresc sa particip la judecata, am recuperat masina. O simpla cerere depusa la registratura ca nu doresc sa ma constitui parte civila si ca timpul nu imi permite de a participa la proces ca parte vatamata e suficienta? Multumesc pt raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
andreiionn, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:29, 12 Noiembrie 2014
Trebuie depus un inscris autentificat sau sa mergti in fata instantei sa va exprimati aceasta optiune.
o declaratie in fata notarului?
Daca e necesar sa va audieze nu scapati de audiere decat daca nu va aflati in tara si nu va poate gasi instanta.
Deci, prezenta personala daca e sa se vrea de instanta este inevitabila.

Daca instanta nu va considera necesar cererea se poate depune prin registratura chiar si prin avocat daca nu aveti fimp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la un proces penal, consecinte cristi091974 cristi091974 Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt pasibil de vreo sanctiune financiara daca nu ma prezint la un proces penal in care sunt citat ca parte vatamata(pe ... (vezi toată discuția)
Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta? acropolis acropolis Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de parte vatamata margaretat margaretat Buna ziua. Am facut reclamatie politie pt furul unei sume mari de bani. Infractorul a fost prins. Am semnat si declaratia de constituire ca p vatamata si am ... (vezi toată discuția)