avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare PFA RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare PFA RJIP

Buna ziua, sunt PFA (CMI) , neplatitor de TVA, si am o mare rugaminte sa ma ajutati cu niste intrebari.
1. In RJIP, am inteles ca se trec doar documentele ce justifica exact o incasare/plata, nu facturi. In cazul in care am completat un an intreg doar facturi, nu chitante, insa fiecare factura pana la urma are un BF sau o chitanta, adica suma e aceeasi, este nevoie sa anulez totul si sa completez cu chitante/bf? Chiar daca rezultatul financiar e acelasi??
2. In cazul in care am o factura , dar nu am chitanta la ea, deoarece plata s-a facut prin internet banking , de pe numele unei persoane fizice, alta decat cea care reprezinta CMI, si nu este angajata la Cabinet, pot sa o decontez? adica ce trec in RJIP?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 09:10, 24 Ianuarie 2014
Incerc sa va raspund pe puncte.
1-Nu este nevoie sa anulati, este ok, atata timp cat aveti si chitantele sau BF si totalul este acelasi, completat identic si in declaratia privind venitul realizat, iar plata impozitului pe venit este corect efectuata.
2- Cred ca in acest caz va trebuie o dispozitie de plata catre casierie din care sa reiese ca s-a platit de catre respectiva persoana fizica, cash, contravaloarea facturii (desi nu inteleg de ce v-ati complicat existenta...)
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cmi Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, am rugamintea sa-mi oferiti suport la intrebarile de mai jos legate de contabilitatea unui CMI intr-un spatiu inchiriat de la o persoana fizica: - ... (vezi toată discuția)