avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua.am divortat din 2011,in urma divortului mi-a dat tutele exclusiva a minorului,urmand ca tatal sa plateasca pensie alimentara de 160 ron.nu a platit niciodata nimic si nu a luat nici o legatura cu minorul.baiatul are 3 ani jum. in prezent,m-am recasatorit.cum pot sa procedez si unde sa ma duc sa il dau in judecata sau sa ii cer pensia alimentara din urma sau din acum in colo sa il constrang intr-un fel sa imi dea semnatura sa pot trece copilul pe numele nostru (al meu si actualului sot) sau sa il pot infia.
deci,va rog sa ma lamuriti :
1) unde sa ma duc sa il dau in judecata pt pensia alimentara care nu mi-a platit-o de 3 ani pana in prezent ? (precizez ca nu ii stiu domiciliu )
2) daca nu este deacord sa imi dea semnatura unde ma pot duce sa imi "infiez "sau nu stiu cum sa ma exprim...sal iau pe numele meu si a sotului actual
3) avand in vedere ca el este recidivist...e mai bine sa mer pe partea penala decat pe cea civila...ca nu are bunuri care sa vanda....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:45, 23 Ianuarie 2014
actualul sot la iubit si la ccrescut pana acum la varsta de 4 ani de la 6 luni,el fiind abandonat de tatal biologic de la 3 luni,fugind cu nana copilului si furandu-mi banii de la nunta si cumatrie....multe de spus.....el mai are 2 minore cu alta femeie concubina in spania si pe alea le-a abandonat si nu le plateste nimic da nici in spania nu se mai duce ca acolo sunt altfel legile....daca o luna nu ai platit imediat te si inchide...in fine....deci,copilul meu e crescut de actualul sot...pe el il stie de tata si nu pe ala biologic ca nu s-a interesat....acum vreo saptamana am cand am vb cu el la telefon mi-a zis ca nu imi plateste nimic si nu imi da nici o semnatura sa il pot infiia si nu imi plateste ca nu am ce sa ii fac....el nu are casa nu are servici ....vinde lemne la tara cu caruta la cumatra cu care a fugit si traieste cu ea....de asta vreau sa infiez copilul ....din a doua casnicie am o fata cu actualul sot si deja copilul ma intreaba de ce pe el il cheama caloianu familia si pe sora lui ,mama si tata lui alexa? am inteles ca daca il infiez ii ramane si numele de familie cu care s-a nascut dar sa ii pot sa trec si numele de fam. al nostru.....atata timp cat nu are ce sa ii ofere nici macar educatie ,un fost puscarias care nu s-a linistit nici in ziua de azi,nu il intereseaza daca are lipsuri ,daca e bolnav.....cate nu trebuie la un copil de 3 ani jumatate??? de asta vreau sa il infiez....constrangandu-l sa imi dea pensie....poate asa cedeaza......nu vreau sa imi tulbur copilul ...el stie de tata pe actualul sot care a lucrat 2 servicii sa ii poata oferi un trai decent.... iar de executor nu prea am bani sa umblu prin tribunale,avocati,etc ca nu imi permit.....de asta am intrebat unde tre sa ma duc si ce tre sa fac ca sa nu platesc si in stanga si in dreapta ...va multumesc mult pt lamuriri....daca imi puteti da solutia cea mai economa si mai rentabila ....
d-nu/na gi-jane2 la politie nu pot sa il dau pt abandon si acuma....dupa 3 ani jum ?oricum nu mai vad eu banii din trecut.....dar macar de luna viitoare...
ba puteti, insa riscati sa va fie respinsa ca tardiv introdusa pt ca e vb de plangere prealabila asta insemnand ca trebuie depusa in termen de doua luni de la fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - schimbare nume minor mamaana2016 mamaana2016 sunt despartita de tatal fetitei mele de trei ani ..fetita locuieste la mine si am optinut prin tribunal ca tatal ei s o poata vedea doar in prezenta mea la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere neplatita ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, Tatal copilului nu a platit pensia de intretinere de un an si jumatate. Adica niciodata de cand s-a stabilit prin tribunal acest lucru. Cum se ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)