avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract firma cablu, probleme cu o firma de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract firma cablu, probleme cu o firma de recuperare

Buna seara,
dupa expirarea celor doi ani de contract cu cei de la canal s,mai exact dupa 5 ani, datorita faptului ca eram nemultumita de serviciile lor (nu am nimic scris,inregistrat...)am facut cerere de reziliere. Mi ns-a cerut sa platesc toata luna in curs,ceea ce am facut si am primit nr de inregistrare.Asta se intampla undeva pe 10 -11 ale lunii.In luna urmatoare pe 4 .05.2011 am primit de la ei o notificare prin care ma informau ca trebuie sa platesc suma de vreo 60 de lei "suma reprezentand contravaloarea datorata de denuntarea unilaterala a contractului inainte de termen" -care termen dupa aproape 5 ani ?-
Am refuzat sa platesc si nu am mai primit nimic de la ei pana in ianuarie 2014 cand am primit un plic de la o firma de recuperare prin care trebuie sa platesc cam 1300 lei .
Este legal asa ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kameliavoinea , utilizator 12:00, 26 Februarie 2014
"Termenul" in capul lor (si conform contractului pe care l-ati semnat) se refera la urmatorul aspect : Contractul se prelungeste anual tacit, pe perioada de 12 luni. Deci, de exemplu daca dvs. ati incheiat primul contract (pe 2 ani) la 1 aug, apoi au trecut 2 ani dar nu ati depus cerere de reziliere, contractul se prelungeste cu inca un an. Daca intre timp ... sa zicem in ianuarie, ati depus cererea de reziliere, ... ei considera ca ati denuntat unilatereal contractul inainte de termen ... termenul fiind august, ... de aici si taxa de asa zisa reziliere inainte de termen, de 60 lei.
Acum, suma de 1300 lei probabil sunt cheltuieli de recuperare puse de asa zisa firma de recuperare.
Din 100 de clienti care primesc asemenea acte ... 10-20% tot se sperie si platesc, sau sunt in imposibilitatea de a se apara ... de aici si afacerea care a inflorit in acest domeniu.
va rog frumos ,as avea nevoie de un raspuns mai la obiect.
Ce ar trebui sa fac eu acum ,sa platesc cei 1300 lei?
"Contractul se prelungeste anual tacit, pe perioada de 12 luni" mie nu imi spune ca este si obligatoriu cum a fost in cei doi ani.Eu inteleg ca daca vreau si sunt multumita de serviciile lor,continui colaborarea cu ei ,daca nu -nu . Nu se specifica nicaieri ca trebuie sa platesc o taxa,pt ce aceasta taxa ca am stat la ei aproape 5 ani?-in caz ca nu mai sunt multumita de serviciile lor.Mi se pare o violare a dreptului meu de a alege.
Eu le platesc lunar ,fara nicio intarziere timp de 4 ani si 5 luni si ei imi cer 62 lei ca sa ce?
Va rog frumos, am nevoie de un raspuns profesional-prelungirea contractului pe inca o perioada de 12 luni este o clauza abuziva sau nu?

Multumesc frumos!

Am rezolvat problema.Cei de la OPC mi-au dat dreptate si deci s-a reziliat contractul fara sa fiu nevoita sa platesc absolut nimic,nici macar cei 60 de lei pe care m-i i-au cerut la inceput cand am cerut rezilierea.Norocul meu ca nu am aruncat nici un act in tot acest timp,am avut pana si nr de inregistrare pt cererea de reziliere....de am putut merge la OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telemobil (zapp) avas avas Buna ziua. Contractul pentru telefonie mobila incheiat cu SC Telemobil SA contine o clauza care spune ca rezilierea contractului , din partea clientului, ... (vezi toată discuția)
Contract telekom ContSters435654 ContSters435654 Nu rusesc sa scap de u abonament ,care a scazut in luna februarie a.c ,pentru care am cerut de mai multe ori rezilierea. .Chiar luna asta am primit factura ca ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii- nelamurire ais ais Buna seara! Am o situatie in care, eu, persoana fizica, am avut un contract de prestare sevicii cu firma Canal S pe 2 ani de zile, respectiv 28mar ... (vezi toată discuția)