avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua- poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua- poprire pe salariu

Data: 21-01-2014
buna ziua Ma aflu intr-o situatie disperata va rog din suflet sa ma ajutati daca puteti:In noiembrie 2013 la data de salariu mi s-a pus poprire fara ca eu sa cunosc motivul.Aflu ulterior de la banca unde am cardul de salariu adresa executorului judecatoresc,am luat legatura cu el si atunci am aflat ca fostul sot nu a mai platit ratele la creditul pe care l-am facut in timpul casniciei din 2010 prin programul prima casa.El a spus ca vrea sa pastreze apartamentul si se ocupa el de plata ratelor dar nu a fost asa... el vrea casa dar.... sa nu plateasca. A abandonat plata ratelor fara ca eu sa stiu .mentionez ca nu am facut partajul din motive financiare,si nici el nu a avut pe cineva eligibil sa ma inlocuiasca ca si coplatitor.Mai mentionez faptul ca de la divort din 2011 m-am mutat din locuinta impreuna cu copilul ,sa se poata folosi el de locuinta daca plateste el ratele si cheltuielele de intretinere lucruri pe care nu le-a facut.Atata timp cat am fost impreuna pana la divort ratele au fost platite la zi.Acum suntem in faza de executare silita a apartamentului si eu nu am fost instiintata de nimeni ca voi avea proprire pusa pe salariu si ca apartamentul va fi executat si vandut la licitatie.El este titular de credit si eu coamprumutatdar si coproprietar).Pentru informatii despre credit in timpul casniciei, a trebuit sa mi se faca o imputernicire care dupa divort a fost anulata si asa nu am mai avut acces la nicio informatie despre acest credit.Am luat legatura cu el sa mergem impreuna la banca sa cerem acordul bancii sa ne dea voie sa-l vindem noi ...dar el a refuzat sa mergem la banca,spunand ca el vrea sa pastreze apartamentul I-am propus daca el nu poate sa duca ratele, sa incerc eu sa-l preiau tot cu acordul bancii...nici asa nu a fost deacord . Mi-a spus ca are o promosiune de imprumut de 25000 euro,pe care ar vrea sa-i dea bancii si apartamentul sa-i ramana lui, avand in vedere ca ,creditul total este de 49000 de euro iar de fond el a uitat ca exista si el,sau poate vrea sa ma pacaleasca....eu nu inteleg de ce atata tainuire sa se faca toate acestea fara sa stiu si eu .Intrebarea mea este : Ce trebuie sa fac sa ies din situatia asta ?Unde trebuie sa ma duc?Ca de nu ...sunt buna de plata toata viata fara sa beneficiez de acest apartament cu nimic.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Miky50 , utilizator 17:21, 22 Ianuarie 2014
Puteti cere partajul la instanta si astfel se impart bunurile si datoriile pe cale judecatoreasca .Dupa care fiecare plateste datoria lui .
Bunuri nu avem de impartit.Apartamentul poate fi scos la licitatie in orice clipa.Intrebarrea este: putem face partajul pe datoria ramasa dupa licitarea apartamentului si adjudecarea de un nou cumparator? Sau cand trebuie inceput acest partaj?Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ContSters372523 ContSters372523 Buna ziua , sunt pe punctu de a divorta si se va face si partaju …acum doi ani am scos actele inainte cu 2 luni am facut un credit si am cumparat aparatura ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)