avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii conditionate de CIM partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii conditionate de CIM partial

Sotia mea a fost disponibilizata de romtelecom. Pentru a primi salarii compensatorii in 4 transe a fost obligata sa semneze un angajament ca acepta sa lucreze la o franciza romtelecom timp de un an pentru salariul minim pe economie. Dupa angajare francizorul a sugerat ca ar fi bine sa lucreze 10 h/zi si 6 h sambata si sa accepte un nou contract pe perioada determinata cu doar 2h/zi platite. Sotia mea nu a acceptat si a fost amenintata ca ar putea sa fie concediata si sa piarda salariile compensatorii pe motiv ca nu indeplineste targetul lunar care este oricum mult mai mare ca inainte. Precizez ca nu a primit si semnat cu romtelecom nici un angajament in care sa fie prevazute criterii de performanta. Cat de legala este o asemenea procedura ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 22 Ianuarie 2014
1. Anterior modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa salariatul cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le modifice in contract..

2. Nesemnarea actului aditional de modificare a c.i.m. inseamna ca acesta nu-si va produice efectele pentru care se doreste a fi incheiat.

Nu exista motiv de concediere faptul ca nu doreste sa semneze acel act aditional la c.i.m.

Nesemnarea actului aditional poate influenta atitudinea angajatorului fata de salariat, acesta va putea sicana in activitate pe salariatul in cauza , astfel incat acesta sa-si dea demisia.
Multumesc pentru raspuns. Puteti sa-mi spuneti daca a fost legala conditionarea salariilor compensatorii de obligativitatea de a lucra la franciza? Daca sotia isi da demisia chiar poate pierde salariile compensatorii pe care alti angajati le-au primit toate odata si fara conditionari?
Nu este legala conditionare acordarii salariilor compensatorii de lucrul la franciza.

Ar trebui vazut intreg textul si apoi sa purtam aceasta discutie. Daca il aveti , va rog sa-l postati pe topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale la contractul de munca Anniella Anniella Buna ziua.As dori sa stiu daca sunt obligata sa semnez un act aditional la contractul individual de munca daca nu sunt de acord cu ceea ce scrie in el si daca ... (vezi toată discuția)
Modificare cim MembruNou MembruNou Buna ziua. As dori un raspuns cu privire la urmatoarea situatie: Lucrez ca inginer productie la o firma automotive de cativa ani cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Act aditional costy69 costy69 Ce se intampla daca refuz semnarea unui act aditional la contractul individual de munca .Sa redus programul de lucru la 4 ore pe zi. Lucrez ca oficiant postal ... (vezi toată discuția)