avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea ca martor.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea ca martor.

Salut, am fost citat de catre organe ca martor intr-un proces. Ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces? Exista riscul de a primi vreo amenda? Lucrez si nu imi pot permite sa lipsesc si in plus nu am semnat nimic si nu am fost de acord sa pledez ca martor, doar ca am primit citatie acasa cu termenul la care trebuie sa ma prezint.
Cel mai recent răspuns: BogdanSBZ , utilizator 09:46, 22 Ianuarie 2014
Dacă sunteti citat si nu va prezentati , iar ascultarea ori prezenţa dvs este necesară,puteti fi adus in fata instantei in baza unui mandat de aducere, de asemenea conf. art.198 c.p.p. "lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei."
Multumesc mult, deci cel mai bine ar fi sa ma prezint la proces fara alte complicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema - sunt citat ca martor rodrigo112 rodrigo112 #-o#-obuna ziua,am o citatie ,in care sant chemat ca martor in ceva d.p. ,habar nu am in legatura cu ce| daca nu ma prezint ce se poate intampla|? (vezi toată discuția)
Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)