avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu masina cu numere expirate,fuga de locul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu masina cu numere expirate,fuga de locul accidentului

Bunaziua,
in urma cu cateva zile am fost chemat la sectia de politie,din urmatoarele motive.
Masina pe care o detin,e suspecta de a fi implicata intr-un accident de circulatie fara victime,accidentul a avut loc la cativa metri de un echipaj al politiei.Soferul a fugit de la locul accidentului,a fost urmarit de echipaje ale politiei,nu a fost prins,masina suspectata a fost gasita intr-o parcare dupa cateva ore,dar in afara de mici zgarieturi,nu pare sa fi fost implicata intr-un accident.
Martorii nu au memorat numerele masinii in cauza,nici echipajul de politie care era foarte aproape,acestea fiind numere rosii,murdare.
M-am prezentat la sectia de politie,ei spun ca m-au vazut la volan,si sa recunosc acuzatiile care mi-au fost aduse.Conducerea cu numere expirate,fuga de la locul accidentului,neoprirea la semnalele luminoase si acustice ale politiei.
Eu nu am recunoscut absolut nimic,si nu am dat nici o declaratie.
Mi-a fost comunicat verbal faptul ca din acel moment permisul meu de conducere este suspendat ( nu am semnat absolut nimic ).
Ce se va intampla in continuare,avand in vedere ca politia nu are martori care sa fi retinut figura soferului , nu se cunosc numerele de inmatriculare ale masinii,masina mea nu prezinta urme de a fi implicata intr-un accident ( zgarieturile care sunt pe bara fatza,sunt prezente si pe bara spate,usi,etc ),si tot ce stiu ei este ca o masina marca X model Y a facut faptele respective,iar eu sunt suspectul principal.
E posibil sa isi aduca martori mincinosi,doar pentru a rezolva cazul ?
Eu am 2 martori cu care eram in celalalt capat al orasului la ora la care mi s-a spus ca a fost accidentul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaistanciu , utilizator 19:23, 13 Aprilie 2009
Cat timp se desfasoara ancheta politiei, e greu de presupus ce vor descoperi, insa, daca dvs. spuneti adevarul, nu are de ce sa va fie teama, astfel incat ar trebui sa insistati sa dovediti in fata lor nevinovatia pentru a intra in posesia carnetului si politia sa se orienteze in gasirea adevaratului vinovat.:)
Dati declaratie in fata politistilor in sensul celor aratate de dvs.,fara nicio frica.Solicitati audierea martorilor despre care faceti vorbire,care va sustin"alibiul" in sensul ca va aflati la ora si data respectiva in alta parte si deci nu erati la volan.O intrebare lamuritoare totusi:
1.Masina dvs.este inmatriculata ?
Multumesc pentru raspunsul rapid.
Masina nu este inmatriculata,are numere rosii expirate de 2 luni de zile.Masina a fost dusa in parcarea in care a fost identificata de politie,tractata,cu o zi inainte de evenimentele respective.
Aici am o nelamurire,trebuie sa imi demonstrez eu nevinovatia,sau sa ii las pe domnii politisti sa isi faca meseria,gasirea dovezilor,martori,etc,iar doar in cazul in care gasesc asa ceva,sa merg sa dau o declaratie ,sa dea martorii cu care eram o declaratie,samd.
Si ce se va intampla in cazul in care declaratiile martorilor mei,si ceea ce spun eu,se bate cap in cap cu dovezile,si declaratiile martorilor politiei.
Si o ultima intrebare,cat timp am dreptul sa nu dau nici declaratie.Daca sunt citat sa ma prezint la sectie,ma prezint,dar nu dau nici o declaratie scrisa,nu vorbesc pe acest subiect.Cat timp am acest drept ? Multumesc
In prima postare ati indicat ca martorii nu au memorat numerele autoturismului si aceasta este in favoarea dvs.Aceiasi martori,daca nu v-au indicat sau recunoscut dintr-un grup ca erati la volanul masinii,politia trebuie sa faca dovada ca erati la volan,ca ati condus efectiv masina.
Sarcina dovedirii vinovatiei dvs.apartine organelor de cercetare penala,iar a dvs.este de a va dezvinovati.
Daca lucrurile stau astfel cum ati relatat este bine sa va prezentati la politie sa dati declaratie in legatura cu cele petrecute si sa fie audiati martorii dvs.care va dovedesc nevinovatia.
Neprezentarea dvs.poate determina organul de urmarire penala sa ia masura aducerii dvs.cu mandat de aducere,in baza art.183 c.pr.pen. si finalitatea ar fi tot aceiasi ,dar asupra dvs.ar plana suspiciunea anchetatorilor.
Consider ca este bine sa va angajati un aparator care sa va sustina interesele in mod profesionist
legea nu precizeaza cat timp invinuitul are acest drept, insa, art. 70 C. pr. pen. , alin 2, mentioneaza dreptul inv. sau inculpatului de a n u face nici o declaratie, iar alin. 3 al aceluiasi art. precizeaza ca: daca invinuitul sau inculpatul CONSIMTE sa dea o declaratie , i se pune in vedere sa declare tot ceea ce stie cu privire la invinuirea ce i se aduce.
Cat priveste obligatia de a va demonstra nevinovatia, aceasta obligatie nu exista, insa, aveti dreptul de a va proba nevinovatia , atunci cand exista dovezi impotriva dvs.
In privinta alibiului, dvs. aveti acest alibi iar organele de cercetare penala vor fi pusi in situatia de a va combate alibiul prin dovezi- in cazul in care ele exista.

Alte discuții în legătură

Recuzare politist alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. Politistul care instrumenteaza dosarul de cercetare penala in care sunt invinuit, a primit in urma cu 4 ani o condamnare cu suspendare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt, testul poligraf alicecarmen alicecarmen am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru un presupus accident usor in parcare s0bizZare s0bizZare In primul rand vreau sa va multumesc celor care veti citi cap-coada. Intru sambata cu masina in parcarea unui mall, pe o bretea. In capatul bretelei, masina ... (vezi toată discuția)