avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vamale pentru importul de motociclete
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vamale pentru importul de motociclete

Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea?
taxa este 30% din valoare de magazin, fabrica sau noua
(adica exista la vama o lista cu preturile de fabrica la care se pune taxa de 30 % indiferent de starea motocicletei lovita sau nu)
sau este 30% din pretul cu care am cumparat o eu ?
este de 30% din pretul de achizitie, insa trebuie sa ai o factura cu care sa demonstrezi cat ai dat. daca iei motocicleta de la o firma, nu este o problema. daca o iei de la o persoana fizica au cei de la vama lista cu preturi, in functie de tip si de anul fabricatiei - nu stiu sa iti spun daca starea motocicletei conteaza - si la preturile astea se plateste taxa.
cel mai bine, insa, este sa vorbesti cu un comisionar vamal.
[ link extern ] .
Dar daca import scootere din China care sunt taxele pe langa cei 30%?
la suma cu care cumperi se adauga transportul, iar la suma care iti da paltesti tva-ul de 19%.
taxele vamale le platesti la valoarea marfii (fara tva - la cat ai dat tu pt marfa).
Pai da, dar daca eu le vand mai departe... cine plateste TVA-ul?

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete import canada geluband geluband cat costa taxa vamala pentru o motocicleta din 1989 de 1200cc import canada? (vezi toată discuția)