avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vamale pentru importul de motociclete
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vamale pentru importul de motociclete

Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea?
Daca importi prin firma:
Tva-ul trebuie sa fie platit in momentul in care le scoti din vama (iti spun cei din vama ce sa scrii pe ordin de plata - cont, etc.- si abia atunci iti poti scoate marfa din vama).
Daca le vinzi mai departe, iti scoti tva-ul, pentru ca tu in momentul in care le vinzi ti-l adaugi la produs.

Daca ti le aduci prin persoana fizica:
Logic nu ar trebui sa pltesti tva, insa cel mai bine intreaba-l pe comisionar pentru ca nu stiu procedura pentru persoane fizice.
Nu cred ca poti aduce foarte multe motociclete pe persoana fizica - nu cred ca te lasa cei din vama si daca aduci multe si le vinzi mai departe inseamna ca faci comert si trebuie sa fii persoana juridica (Legea 31/1990) sau persoana fizica autorizata conform Legii 507/2002.
Vreau sa-mi cumpar o mototcicleta din Spania. Care sunt conditiile pentru a o aduce in tara si ce sume trebuie sa platesc la vama. Daca se poate sa-mi trimiteti un email la zapiroimihai@yahoo.com Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete import canada geluband geluband cat costa taxa vamala pentru o motocicleta din 1989 de 1200cc import canada? (vezi toată discuția)