avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze abuzive???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze abuzive???

Buna ziua,
Recent mi-am luat un aparatement de la Metropolitan Residence si odata cu achitionare ap mi-a fost impus ca trebuie sa iau si serviciile de tv+net si paza cu abonament pe 2 ani. In meomentul semnari contractului de rezervare in care erau incluse am intrebat da pot sa refuz aceste servicii si mi s-a raspuns ca daca vreau apartamentul trebuie sa iau si serviciile.
Am cumparat ap in decembrie si acum am vazut ieri ca exista o lege si anume 193/2000 modificata in 2012 in care se pot indentica ca si clauze abuzive taxa fixa de reziliere contracte - din contractul semnat atat cel de paza cat si cel de tv ca daca vreau sa reziliez contractul inainte de expirarea celor 2 ani trebuie sa achit abonamentul aferent lunilor ramase pana la expirarea contractului- eu inteleg acest lucru ca se incadreaza la taxe abuzive sau nu?
2. Tot in legea asta se mentioneaza ca daca un contract nu este negociat atunci cand se cere si se impune e considerata situatia - clauza abuziva. Se incadreaza aici faptul ca nu am putut refuza aceste servicii, ei folosindu-se de pretextul ca daca vreau ap trebuie sa ma abonez la ceste servicii?
3. in momentul semnari rezervarii era o anumita grila cu programe iar acum unele din ele lipsesc cand am intrebat de ce lipsesc mi s-a raspuns ca acea grila era informativa si daca vreau prog respective trebuie sa platesc in plus. Nici unde anexa de la contractul de rezervare unde sunt prezentate programele incluse in grila nu se mentioneaza ca ar fi pur informativa nu mi se pare ok nici acest lucru si nici legal. Pot rezilia contractul in aceste conditii?
se incadreaza ce am enumerat mai sus in legea 193/2000?
Cel mai recent răspuns: rsrandom , utilizator 22:06, 1 Octombrie 2014
Buna ziua,
Sunt si eu in aceeasi situatie. Este cineva avizat care poate da un raspuns?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
rsrandom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract tv nerespectare grila de programe catalinastefan03 catalinastefan03 Buna ziua! In data de 28.07.2014 am incheiat un contract pentru un abonament World HD oferit de catre [editat] TV, pe baza unei grile de programe care includea ... (vezi toată discuția)
Rcs-rds poate sa modifice optiunile unui contract? Ana-Maria Cretu Ana-Maria Cretu Sunt titular de contract la RCS-RDS , iar la incheierea contractului am avut inclus in abonament si digi film (film now), iar zilele acestea am observat ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un furnizor de televiziune constantinlazar constantinlazar am incheiat pe data de 22 decembrie 2019 un contract tv cu x,am ales un pachet tv in care erau incluse canale documentere ,dupa data de 31, mai precis pe 01 ... (vezi toată discuția)