avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune - unchii, fratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune - unchii, fratii

Buna ziua , suntem 2 fratii. mama a murit in anul 2013 in vara, si tatal meu in anul 2014 in ianuare in urma cu o saptamana. tatal meu are 5 frati, 3 dintre ei sunt decedati mai sunt in viata doar 2, unul dintre frati nu are copii si cei 4 frati au copii,si asta am vrut sa intreb ca parinti nostri sunt decedatii,se poate ce 2 unchesi ai nostri sa sa se bage cu succesiunea ?nu am specficat ca tatal nostru decedat sa inteles cand ceilati frati ai tatalui meu ca cand moare buncii nostri parinti tatalui meu el ia ingropat si sau inteles ca cei 4 frati ai tatalui meu nu au niciun o pretentie la casa parintesca si la terenuri sau inteles verbal.si acum tatal meu au decedat si mama noastra au dreptul la sucesiune ce 2 unchesi ai nostri.?eu miam construit o casa de vancanta pe terenul pe numele tatalui meu si asta am vrut sa intreb daca imi ramane si mie o parte unde este construita casa de vancanta, si sa trec pe numele meu terenul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:45, 25 Ianuarie 2014
Dvs va veti mosteni parintii sunteti unicul mostenitor daca nu mai aveti frati. Mostenirea dupa bunici o veti dezbate impreuna cu fratii tatalui, veti imparti egal mostenirea dupa bunici. Nu cred ca unchesii sa isi mai aduca aminte de ce au zis.
Daca terenul pe care ati construit a fost al tatalui in acte, veti mosteni si terenul si casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Lipsa act de proprietate pe casa addonys_2007 addonys_2007 buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)