avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto dupa ordin judecatoresc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto dupa ordin judecatoresc

Buna seara tuturor,
Am vandut o masina in 2013 august,dupa 1-2 luni nu am reusit sa iau legatura cu noul proprietar,si am dat-o in judecata,acum mi-a venit ordinul judecatoresc,trebuie sa legalizez acest act?sau pot sa ma duc asa la politie?
Cumparatorul masini poate sa o inmatriculeze din nou?Pentru ca mi-a ramas dator cu ceva bani dupa tranzactie,si ii dau adeverinta fiscala numai dupa ce isi rezolva datoria.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:09, 22 Ianuarie 2014
Vanzarea bunului auto s-a realizat prin incheierea de contract de vanzare -cumparare?
Solicitati legalizarea hotararii instantei de judecata,pe care o prezentati la autoritati,politie si administratia fiscala,in vederea radierii bunului auto
Cum ati vandut auto daca nu ati prezentat adeverinta fiscala ?
Iata ce prevede norma in vigoare cod procedura fiscala art 113, alin 4, 5 :
(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul coco12345 coco12345 bun gasit tuturor! Vin cu o rugaminte la specialistii in domeniu la problema cu care ma confrunt si anume: am vandut un autoturism cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare biencutza biencutza Buna ziua, Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o ... (vezi toată discuția)