avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?

Buna ziua. Sunt o mamica insarcinata dar care a ramas fara loc de munca din luna noiembrie 2013. Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului atunci cand acesta se va naste (august 2014)?. Mentionez ca ultimul contract de munca era part-time si anume 2 ore pe zi.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:01, 23 Ianuarie 2014
1. Daca veti naste in august 2014 puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in perioada septembrie 2013 - august 2014 aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, eleva sau studenta la zi etc.).

2. Veniturile din salarii pot fi si din contracte individuale de munca (CIM) part-time.

3. Din ce spuneti dvs. reiese ca nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Veti beneficia sigur de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lauraleu lauraleu Buna ziua, in legislatia actuala (OUG 111/2010) se prevede ca \\"beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului in 2011 persoanele care, in ultimul ... (vezi toată discuția)