avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli pe Intreprinderea individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli pe Intreprinderea individuala

Am o intreprindere individuala si am luat materiale pe intrepridere anul trecut (infiintata in iunie) dar nu am nici un venit , le dau in consum in momentul in care incep sa am venituri?
O a doua problema cu care ma confrunt este ca mai am materiale luate inainte care nu sunt pe firma, ce fac cu ele? sa le fac un proces verbal si sa ataseze o lista de inventariere si sa specific cumva ca le dau in folosinta firmei? Si in acest caz unde le trec ca nu sunt cheltuieli daca nu sunt pe firma nu? Nu stiu cum sa procedez. Ma ajuta cineva ? va rog
Cel mai recent răspuns: MoraruAnca , utilizator 14:20, 24 Ianuarie 2014
Cred ca ideea cu darea in consum va duce mai ales catre intrebarea daca le treceti pe cheltuieli? In cazul contabilitatii in partida simpla, achizitiile le treceti la data din documentul de plata, in registrul jurnal de incasari si plati.
Daca in anul fiscal nu aveti inca incasari, cand veti completa D200, veti avea doar cheltuieli si anul se va incheia cu pierdere.
In anul 2014 cand veti incepe sa aveti incasari si nu mai trebuie sa inregistrati achizitii, anul 2014 se va incheia cu castig.
Dupa ce veti depune D200 pentru anul 2014, se va compensa pierderea anului 2013 cu castigul anului 2014.
In RJIP inregistrati doar cheltuielile pentru care aveti documente de plata pe intreprinderea individuala.
si cu materialele care le am dinanite achizitionate pe numele meu, ce fac cu ele?
si cu materialele care le am dinanite achizitionate pe numele meu, ce fac cu ele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa operatiuni diverse alystefy alystefy As dori sa adresez o intrebare legata de completarea fisei de operatiuni diverse. Tin contabilitatea unui CMI care a achizitionat materiale consumabile pentru ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)
Intocmire nir pfa productie eleni16 eleni16 buna ziua,pentru PFA cu domeniul de activitate productie mobila de intocmeste nir si raport de productie sau nu este obligatoriu ? in acest caz cum se ... (vezi toată discuția)