avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PFA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PFA

Buna ziua,
Am lucrat in asigurari, la ING. De patru ani nu mai colaborez cu ei, dar nu am radiat PFA-ul, nu am avut stampila niciodata. As dori sa stiu daca odonanta care intra in vigoare in 26 aprilie(radiere PFA etc)vizeaza si aceasta categorie.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:26, 14 Aprilie 2009
Dvs. stiti cel mai bine in ce forma ati colabotorat cu ei, insa, de regula, societatile de asigurari au lucrat cu colaboratorii si in baza contractelor de mandat. Ulterior, agentii au optat pentru infiintare de PFA sau SRL.
Asadar, verificati la firma cel intai, pentru a va lamuri care a fost modalitatea de lucru in ceea ce va priveste.
Daca exista un PFA constituit pe numele dvs. ii sunt aplicabile noile norme la care faceti referire.
Buna ziua.Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va radia, din oficiu, persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in baza unor acte normative anterioare OUG nr. 44/2008, daca acestea nu opteaza pentru continuarea activitatii, pana la 25 aprilie 2009. Daca PFA dvs se incadreaza aici va fi cu siguranta radiat daca nu optati ptr. continuarea activitatii
Ar fi bine de stiut daca dvs, ati avut PFA sau ati avut doar un contract de comision cu firma de asigurari si ati fost PFI
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
PFA-ul exista.O dovada este faptul ca nu pot face nicio modificare la abonament tel mobil, pentru ca nu pot dovedi nici ca sunt PFA (nu am stampila) si nici ca nu sunt, pentru ca, efectiv, nu mai am incasari.Am vrut sa radiez acest PFA, dar de trei ani locuiesc in alt judet.
Multumesc!
Nu v-a spus nimeni ca stampila trebuia sa v-o faceti singur?? Daca v-ati inregistrat ca PFA, pasul urmator era sa va faceti stampila si sa va cumparati facturier si, eventual, chitantier.
Sigur, daca in prezent nu mai doriti continuarea activitatii, va sunt aplicabile prevederile ordonantei indicate de colegi mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Sunt in curs de ifintare pfa vladut2 vladut2 Sunt in curs de infintare PFA, dar inca nu sunt inregistrat la registrul comertului. Daca cumpar un echipament pentru firma, acum inainte de a fi inregistrata, ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dupa infiintare pfa clauuudiu clauuudiu Buna, Acum cateva zile am depus actele pentru infiintarea unui PFA si astept sa-mi vina certificatul de inregistrare. (Cod CAEN: 6202 - consultanta ... (vezi toată discuția)