avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% vanzare imobil

Societatea a achizitionat un apartament in 2010 cu taxare inversa. Acum doreste sa-l vanda cu TVA 5%, indeplinind conditiile, respectiv suprafata utila pana in 120mp, costul sub 380000 ron, catre persoana fizica. Apoi societatea trebuie sa plateasca diferenta de TVA de la 5% pana la 24% cat a fost la achizitie??????? La taxarea inversa ce s-a colectat, s-a si dedus, practic nu s-a beneficiat de TVA.
Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:01, 23 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Aplicarea masurilor de simplificare prin inregistrarea taxei atat colectata cat si deductibila, presupune ca a fost exercitat dreptul de deucere a taxei.

Societatea va putea vinde imobilul aplicand cota de 5% daca indeplineste conditiile enumerate in acest sens la art.140, alineatul 2^1 din CF, neavand nici o obligatie de plata a diferentei pana la 24%. Obligatia nu ar fi existat in nici o alta conditie.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Vanzare cladire (inregistrata ca sediu secundar) achizitionata pe firma ALY82 ALY82 Buna ziua, Sediu achizitionat in 2007 - 2008 (receptia imobilului s-a facut in august 2008). In 2007 s-au emis 2 facturi cu taxare inversa, iar in 2008 o ... (vezi toată discuția)